OBITELJ NA PRVOM MJESTU

Zaposlenici KTC-a ne skrivaju sreću zbog slobodnih nedjelja: Napokon ćemo moći biti sa svojom djecom, nedjelja je obiteljski dan

Radnici KTC i njegovih 1400 radnika s prvim danom nove godine više neće raditi nedjeljom, odluka je to koju je u utorak obznanio Ivica Katavić, predsjednik je upravnog odbora KTC-a.

20:00h
0
Otvorenje KTC-a
Foto: Ivan Brkić

KTC i njegovih 1400 radnika s prvim danom nove godine više neće raditi nedjeljom, odluka je to koju je u utorak obznanio Ivica Katavić, predsjednik je upravnog odbora KTC-a, na Dnevniku NoveTV.

KTC već tri godine ne radi ni kad su vjerski blagdani. Katavić navodi kako je to vrijeme koje njegovi radnici provode sa svojim obiteljima, poput Štefanja, Uskrsnog ponedjeljka, Velike Gospe, Svih svetih. Smatra kako se to ne može platiti novcem.

Odlučili smo saznati što na to kažu neki od zaposlenika koprivničkog KTC-a te smo zato i posjetili ovaj robni centar. Tamo smo zatekli i direktora Davora Jakupčića.

Foto: Ivan Balija
Davor Jakupčić // Foto: Ivan Balija

– Radim ovdje od kad firma postoji i oduvijek je stav obitelji Katavić da bi nedjelje trebale biti neradne. Ništa čovjeku ne znači neki slobodan dan u sredini tjedna, kaj vi ste doma, muž na poslu, deca u školi, nije to to. Ne čudi me što je napokon došlo do realizacije ove ideje, a smatram da prodaje neće znatno pasti jer dosta nas je kupaca podržalo pa vjerujemo da će i oni razmišljati na način da kupnju obave u petak ili subotu – rekao je direktor KTC-a Koprivnica.

Zaposlenici robnog centra u Koprivnici su svi zadovoljni i sretni, nismo naišli ni na koga tko bi se bunio, što nas ni ne čudi.

Foto: Ivan Balija
Dejan // Foto: Ivan Balija

– Imat ću više vremena za sebe i za obitelj. Mogu si napokon i organizirati nekakvo putovanje za vikend. Mene osobno je ova odluka iznenadila, nisam očekivao da će se to ostvariti – rekao je Dejan.

Foto: Ivan Balija
Laura // Foto: Ivan Balija

– Bila sam dosta vesela jer mi kao blagajnice radimo svaku drugu ili treću nedjelju, nemam djecu, ali drugim blagajnicama koje ih imaju je puno ljepše što će se nedjeljom moći družiti s njima. Ja se pak veselim što ću moći ponekad izaći van – rekla je Laura.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

–  Radim tu od otvorenja, odnosno 19 godina, ovo mi je odlično, napokon ću moći svaku nedjelju biti s djecom. Pričalo se već dugo da bi se ovo moglo dogoditi, ali nisam mislila da će se i ostvariti – rekla nam je djelatnica KTC-a.

Foto: Ivan Balija
Andreja // Foto: Ivan Balija

– Friško sam tu, godinu dana samo, ali u svakom slučaju sam jako zadovoljna, svatko ima svoju obitelj doma. Bolja mi je slobodna nedjelja nego slobodan dan u sredini tjedna, ipak je nedjelja obiteljski dan i svi smo doma – rekla nam je Andreja.

O ukidanju rada nedjeljom postoje podijeljeni stavovi među trgovcima, kazala je Ema Culi iz HGK. U Konzumu kažu da podržavaju takve inicijative, ali ističu potrebu zakonodavnog okvira koji će urediti to pitanje, a rad nedjeljom plaćaju 40 posto više. Zaposlenici Lidla također su dodatno plaćeni nedjeljom. U Kauflandu su petodnevni radni tjedan uveli prije tri godine.

Hoće li se ipak i neki drugi trgovački lanci odlučiti ići Katavićevim stopama ili će se možda zaposlenici drugih trgovina i trgovačkih lanaca pobuniti te tražiti jednaka prava, u ovom trenutku ne možemo znati, ali vrijeme će pokazati.

čitam...