JAVNI RADOVI

Zaposleno je 20 osoba koje će uređivati Koprivnicu, troškove radne i zaštitne odjeće osigurava grad

Drago mi je da se na ovaj način vraćate na tržište rada te da ćete pomoći u uljepšavanju i održavanju naše Koprivnice, kazala je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

13:44h
0
Foto: Grad Koprivnica

Povodom početka provedbe mjere Javni radovi koji će se provoditi na području Koprivnice tijekom šest mjeseci, u Gradskoj vijećnici danas je održan prijem za osobe koje će u njima sudjelovati.

– Drago mi je da se na ovaj način vraćate na tržište rada te da ćete pomoći u uljepšavanju i održavanju naše Koprivnice u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Gradskom tvrtkom Komunalac – kazala je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, a prenijele službene stranice grada.

Ukupno 20 osoba uređivat će javne površine za potrebe grada, Komunalca i Kampusa. Pomoćne poslove obavljat će osobe s invaliditetom, hrvatski branitelji, osobe starije od 50 godina, osobe s pravom na zajamčenu minimalnu naknadu te pripadnici romske nacionalne manjine.

Predstojnica HZZ-a PU Križevci Vesna Kuterovac izrazila je zadovoljstvo što su osobe iz teže zapošljive kategorije pronašle poslodavca u vidu samoga grada.

– Dio ljudi koji je prijašnjih godina radio na javnim radovima te se iskazao na istima, danas su zaposlenici ili stalni suradnici Komunalca. Mogućnosti su velike, na vama je samo da ih dobro iskoristite – izjavila je V. Kuterovac.

Troškove radne i zaštitne odjeće osigurava grad, a plaće i putne troškove Hrvatski zavod za zapošljavanje. Prijemu su nazočili i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, voditeljica ispostave HZZ-a Koprivnica Biserka Golubić i predstavnik Švedskog zavoda za zapošljavanje Ivan Kovačić.

Loading...