Stručni skup

Kako zaposliti osobe s invaliditetom i zašto se radi o prilici, a ne nametu

Osim novčanog poticaja za zapošljavanje, poduzetnicima se subvencioniraju i troškovi obrazovanja, prilagodbe radnog okruženja i samog radnog mjesta.

15:43h
0

U organizaciji Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Hrvatske gospodarske komore ove je srijede održan stručni skup pod nazivom Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom – prilika, a ne namet.

Naime, zakonodavac je propisao obavezu kvotnog zapošljavanja kako bi potaknuo zapošljavanje osoba s invaliditetom koje imaju otežani pristup tržištu rada i dugi su niz godina iz njega isključene. Kod nekih je poslodavaca obaveza kvotnog zapošljavanja izazvala otpor, dok su je neki prepoznali kao priliku za dobivanje kvalitetne radne snage uz poticaje koje za njihovo zapošljavanje omogućuje država.

Cilj stručnog skupa bio je upoznavanje članica Hrvatske gospodarske komore s osnovama što bezbolnijeg ispunjavanja zakonskih obaveza u vezi sa zapošljavanjem osoba s invaliditetom.

Jedanaest posto građana u Hrvatskoj osobe su s invaliditetom, što je oko 500 tisuća ljudi, među kojima je barem polovina u radno aktivnoj dobi, koji su zanemarivo prisutni na tržištu rada, bilo kao zaposlene, bilo kao nezaposlene osobe. Podaci govore o otprilike 17 tisuća zaposlenih i oko šest tisuća ljudi koji se nalaze u evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Davorko Vidović, savjetnik za radnu politiku i zapošljavanje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori istaknuo je da je veliki dio osoba s invaliditetom nezaposlen i oni čine golemi ljudski potencijal koji treba iskoristiti, posebice sada kada  je u tijeku postupak o utvrđivanju kvota za uvoz stranih radnika zbog nedostatka kadrova određenih profila na domaćem tržištu rada. Bitno je da se u Hrvatskoj iskoristiti sva raspoloživa radna snaga koja nam se nudi na tržištu rada, umjesto da uvozimo radnike, zaključio je Vidović u uvodnom obraćanju.

O konkurentnosti i utjecaju zapošljavanja osoba s invaliditetom za konkurentnost poduzetnika  govorio je Dario Karačić iz Instituta za razvoj tržišta rada te je predstavio  web. stranicu i projekt Zaposli OSI na kojoj svaki poduzetnik može testirati svoju spremnost i moguću korist od zapošljavanja osoba s invaliditetom kroz tri koraka: samoprocjena poslodavaca, kalkulator potpora te primjeri i vodiči.

Natalija Krajnović iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom govorila je o kvotama i poticajima koje poduzetnici mogu dobiti pri zapošljavanju osobe s invaliditetom. Osim novčanog poticaja za zapošljavanje, poduzetnicima se subvencioniraju i troškovi obrazovanja, prilagodbe radnog okruženja i samog radnog mjesta. Predviđene su i nagrade za poduzetnike koji zapošljavaju osobe s invaliditetom izvan propisane kvote, kao i male poduzetnike (do 20 zaposlenih) koji nisu prema zakonu obveznici zapošljavanja osoba s invaliditetom, za slučaj kada ipak zaposle invalidnu osobu.

Na skupu su govorili i Mira Pekeč-Knežević, zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom,  Marijana Grgin iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koja je prezentirala svoje dugodogišnje iskustvo u zapošljavanju osoba s invaliditetom i Ana Jakovina iz FINA-e kao poslodavca koji zapošljava veći broj osoba s invaliditetom

Kao svijetli primjer iz Koprivničko-križevačke županije istaknuta je tvrtka Hedona iz Križevaca, socijalno poduzeće koje je 2013. osnovala Udruga invalida Križevci u kojem su većina zaposlenih osobe s invaliditetom.