Konačna presuda

Zaštitar u Citadeli nakon devet godina dobio 4,5 godina zatvora za pokušaj ubojstva

Kako stoji u presudi varaždinskog Županijskog suda, Obradović je s iz pištolja 'Crvena zastava' ispalio hitac u glavu Danijela Kolića, koji je čudom preživio, zahvaljujući brzoj medicinskoj intervenciji. 

16:30h
0
Foto: Željko Rukavina, 24 sata

Vrhovni sud potvrdio je ovih dana presudu zaštitaru nekadašnjeg noćnog kluba u Đurđevcu, Mili Obradoviću, kojemu se sudilo za pokušaj ubojstva Danijela Kolića.

Sve je počelo svađom i naguravanjem ispred ulaza u nekad popularnu Citadelu, između Obradovića, Roberta Puljka te Gorana Beljana.  Bilo je to prije devet godina, 6. srpnja 2008. godine.

Kako stoji u presudi varaždinskog Županijskog suda, Obradović je s iz pištolja ‘Crvena zastava’ ispalio hitac u glavu Danijela Kolića, koji je čudom preživio, zahvaljujući brzoj medicinskoj intervenciji.

Nakon što je pucao, zaštitar se okrenuo u smjeru Puljka i usmjerio pištolj u njegovu glavu, no ovaj ga je uhvatio za ruku te u trenutku kad ga je gurao od sebe, došlo je do ispaljenja dva hica koja nisu nikoga pogodila.

Puljko mu je uz pomoć Zorana Žiže uspio oduzeti pištolj te je okršaj tako završen.

Bjelovarski zaštitari koji su sudjelovali u tučnjavi Robert Puljko, Goran Beljan, Zoran Žiža, David Pjanić i Ivan Lovrić oslobođeni su optužbi jer su sudjelovali u tučnjavi s teškim posljedicama, dok je Obradović kažnjen s četiri godine i 10 mjeseci zatvora.

Na presudu se žalio Mile Obradović i državni odvjetnik te je kazna smanjena na četiri godine i šest mjeseci.

Prvooptuženi Obradović branio se time da je Puljku, Beljanu, Žiži i Pjaniću i Koliću,  prenio poruku poslodavca da im je zabranjen ulaz u Citadelu.

Kad im je počeo objašnjavati zašto, tvrdi da je dobio udarac bokserom po ustima i glavi, a netko ga je udario bocom po desnom uhu, koje mu je otkinuto. Pištolj je, tvrdi, držao u torbici koja mu je bila zakopčana pojasom oko struka.

Rekao je da mu je u vrijeme kad je bio na podu, braneći se od udaraca, pištolj ispao iz torbice, a on ga je napipao ne znajući da se radi o pištolju. Zamahnuo je prema glavi jednog od napadača, misleći da u ruci ima željezni predmet i tada je došlo do opaljenja, što sud nije uzeo u obzir jer su drugi svjedoci imali drukčije iskaze.

Vrhovni je sud nakon četiri godine, u rujnu ove godine, presudu i potvrdio.

 

 

 

 

čitam...