Nikad ne bi rekli

Zašto ste trebali u Novu godinu ući u crvenom donjem rublju

18:30h
0
Ilustracija // Foto: ingimage.com

Nošenje donjeg rublja te boje zapravo datira iz davnih vremena spaljivanja vještica. Tada se crvena povezivala s krvlju, đavlom, vješticama i čarobnjaštvom.

Postoji vjerovanje da nošenje crvene boje priziva sreću u novoj godini i zato je preporuka imati nešto te boje na sebi zadnjeg dana stare godine. Mnoge žene odlučuju slijediti tu tradiciju crvenim donjim rubljem, na radost muškaraca koji imaju priliku to vidjeti.


Nošenje donjeg rublja crvene boje zapravo datira iz davnih vremena spaljivanja vještica. Tada se crvena povezivala s krvlju, đavlom i čarobnjaštvom. Kako nije bilo pametno nositi je javno, jer su slijedile oštre kazne, ljudi su crvenu boju nositi ispod odjeće, u obliku krpica. Mnogi su vjerovali, a vjeruju i danas, kako simbolizira život i sunčevu energiju.

Jedan od najskupljih grudnjaka bio je u upravo crvenoj boji, a predstavio ga je, tko drugi nego – Victoria’s Secret. Nazvali su ga Red Hot Fantasy, a stajao je vrtoglavih 15 milijuna dolara. Izradili su ga od finog satena i više od 1300 komada dragog kamenja – dijamanata i rubina. Na reviji 2000. godine ponosno ga je nosila Gisele Bundchen.

Ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda najskuplji komad donjeg rublja. Danas više ne drži taj rekord jer su 2005. godine lansirali još skuplji, vrijedan 20 milijuna dolara.

Izvor: 24sata.hr

čitam...