Završen jesenski upisni rok u srednje škole

09:55h
0


Treći ili jesenski rok zaokružio je broj novoupisanih srednjoškolaca u Podravini i Prigorju na broj 1283, što je za oko 70 manje nego prošle godine. Konačnu odluku o odabiru škole, a u mnogim slučajevima i budućeg zanimanja u zadnjem su upisnom roku donijela još 34 završena osnovnoškolca, što i nije značajnije promijenilo sliku popunjenosti osam srednjih škola u županiji. Tako su u Đurđevcu planirane kapacitete popunili i budući gimnazijalci i učenici Strukovne škole, dok je u Koprivnici zanimanje manje od očekivanja bilo za upis u opću gimnaziju za sportaše.

 

– Tako da idemo s prijedlogom prema Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa da te učenike, a njih je desetero, pripojimo novom odjelu opće gimnazije, pa je prijedlog osnivača formiranje pet odjela opće gimnazije u Koprivnici, doznajemo od županijskog pročelnika za prosvjetu Mladena Antolića.

U koprivničkoj pak Obrtničkoj školi novost je to da ove školske godine neće obrazovati vodoinstalatere, jer ih se za to zanimanje prijavilo samo četvorica.

Ove godine neće biti zasebnog odjela vodoinstalatera, nego su u školi predložili da prijeđu u odjel instalatera grijanja i klimatizacije i to su učenici prihvatili, kaže Antolić.

Što je i razumljivo jer im se obrazovni programi razlikuju u samo jednom nastavnom predmetu. No najveće iznenađenje dogodilo se u križevačkoj Srednjoj gospodarskoj školi, gdje je za zanimanje mljekarskog tehničara nakon tri upisna kruga bilo svega dvoje učenika.

Najbitnija promjena je ta što smo odlučili učenike koji su se prijavili za smjer mljekarskog tehničara, zapravo upisati u druge smjerove, tako da mljekarskog tehničara ove godine neće biti, izvijestio je pročelnik Antolić.

Recimo i da su u koprivničkoj Glazbenoj školi Fortunata Pintarića po prvi puta upisani srednjoškolski odjeli, polazit će ih 15 učenika, dok će srednju glazbenu u križevačkom Albertu Štrigi pohađati 16 srednjoškolaca.

čitam...