Završila proljetna kampanja projekta Active Access

15:26h
0
Aktivno proljeće

U četvrtak (17. lipnja) održana je promocija Koprivničkih staza zdravlja, kojom je završila proljetna kampanja projekta Active Access- Aktivno kretanje za aktivan život.

Proljetna kampanja započela je 22. travnja a u njoj su obilježene i opremljene četiri pješačke staze koje se preporučuju za šetnju svim građanima i posjetiteljima radi očuvanja zdravlja i rekreacije.

Karta Koprivničkih staza zdravlja može se nabaviti u uredu Turističke zajednice Grada Koprivnice, u ljekarnama uz Staze zdravlja, a svojim će je pacijentima dijeliti i liječnici uz preporuku da redovitim hodanjem poboljšaju zdravlje. Staze su obilježene posebnim prometnim znakovima, prvim znakovima posebno namijenjenim pješacima, kako onima koji hodaju stazama zdravlja, tako i posjetiteljima grada kojima će poslužiti za orijentaciju u kretanju gradom. U akcijama promocije hodanja stazama zdravlja sudjelovat će i sponzori staza Gradski bazeni Cerine, Turistička zajednica Grada Koprivnice, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac te Udruga kardioloških bolesnika Srce.aktivno proljeće

Tijekom kampanje Aktivno proljeće obavljena je anketa prometnih navika građana na uzorku od 4000 ispitanika, pripremljeni su školski prometni planovi svih osnovnih i srednjih škola, obavljeno je prvo mjerenje omjera motoriziranih i nemotoriziranih sudionika u gradskom prometu, te su promovirane karte biciklističkih staza u gradu i biciklističkih ruta okolicom Koprivnice. U promotivnim akcijama tijekom proljeća sudjelovalo je više od 700 građana.

Jesenska kampanja projekta Active Access započet će Europskim tjednom kretanja 16.-22. rujna, a trajat će do kraja listopada.

aktivno proljeće