Svjetski dan jaja

Završen treći kazališni festival Jaje, proglašena najbolja predstava

O dobitniku nagrade odlučio je stručni ocjenjivački žiri u sastavu Dubravko Jelačić Bužimski, Maja Holek i Luca Matić.

09:10h
0
Otvorenje Festivala jaje - predstava Bijeli jelen // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Treći izdanje kazališnog festivala Jaje, koji se održava povodom obilježavanja Svjetskog dana jaja uspješno je priveden kraju.


Iza nas su četiri izvrsne predstave koje su dobro zabavile djecu svih dobi, ali i njihove roditelje.

Proglašenjem predstave Bijeli jelen Dječjeg kazališta Branko Mihaljević iz Osijeka kao najboljom predstavom ovogodišnjeg festivala zatvoren je treći Festival Jaje.

Nagradu, skulpturu Jaje primio je Ivica Lučić, ravnatelj Dječjeg kazališta iz Osijeka, a uručila ju je Melita Bači, direktorica organizatora festivala – tvrtke Hartmann d.o.o. iz Koprivnice.

Otvorenje Festivala jaje - predstava Bijeli jelen // Foto: Matija Gudlin
Predstava Bijeli Jelen // Foto: Matija Gudlin

O dobitniku nagrade odlučio je stručni ocjenjivački žiri u sastavu Dubravko Jelačić Bužimski, Maja Holek i Luca Matić.  Selektor festivala bio je Damir Mađarić, ujedno i ravnatelj suorganizatora festivala, Kazališta Oberon. U konkurenciji su bile tri predstave – Bijeli jelen Dječjeg kazališta u Osijeku, Muka malog vuka Male scene iz Zagreba i Solo za 2 kazališne skupine Batida iz Danske. Uz to, izvedena je i premijera predstave Zašuti u koprodukciji Dječjeg kazališta Osijeka i Kazališta Oberon iz Koprivnice, koja nije bila u konkurenciji za nagradu.

Pokrovitelji ovog, trećeg po redu, Festivala Jaje bili su Grad Koprivnica, GKP Komunalac, Pučko otvoreno učilište Koprivnica, Veleposlanstvo Kraljevine Danske u Hrvatskoj i Podravka.

čitam...