Jezero Ješkovo

Završena PAN županijska liga u ribolovu grabežljivaca umjetnim mamcima

09:19h
0
Najveća ulovljena štuka // Foto: Mirko Hanžeković

Na jezeru Ješkovo održano  je tradicionalno prvenstvo  u ribolovu grabežljivaca u organizaciji županijskog ribolovnog saveza koprivničko-križevačke županije.

U jakoj konkurenciji  najboljih županijskih ekipa nakon dva kruga natjecanja prvo mjesto zasluženo je osvojila ekipa ŠRK Ješkovo Gola. Drugo mjesto ekipa ŠRK Peski iz Đurđevca, a treće ekipa ŠRK Šoderica iz Koprivnice . Ekipa Ješkova ulovila je i najveću ribu,  štuku od 104 cm. Najboljim ekipama zaslužene medalje i pehare  podijelio je predsjednik županijskog ribolovnog saveza Ivan Petak.
Ukupno je ulovljeno 27 riba, a uz štuku od 104 cm ulovljeno je i nekoliko primjeraka preko 90 cm. Nedavno je jedan ribič ulovio štuku od 107 cm te su prisutni ribiči zaključili da ima i većih primjeraka i da je Ješkovo jedna od najboljih voda u Hrvatskoj te da uz pojavu raznih egzotičnih životinja u Podravini ovakve ribe možemo nazvati i dravskim nemanima što im svakako uz njihovih 600 zubi i pristaje.

Jezero Ješkovo nalazi se u blizini sela Gola (oko 2 km) i ribički je biser Podravine. Nastalo je iz starog rukavca rijeke Drave izuzetno bogatog ribom. U jezeru su najmnogobrojnije štuke, šarani, amuri i druge vrste riba. Nalazi se u jedinstvenom prirodnom okruženju i u blizini rijeke Drave. Oko jezera uređeno je 18 ribolovnih pozicija s kojih se može vršiti sportski ribolov.

Radi zaštite trofejnih riba, na ribolovnoj vodi Ješkovo, uvedena su CATCH & RELEASE ribolovna pravila za sve  vrste riba.