Poduzetnički centar

Završna konferencija projekta Razvojni centar i tehnološki park Križevci

13:28h
0
Novac je potreban za projekt opremanja Razvojnog centra i tehnološkog parka // FOTO: Admir Sinani

U četvrtak s početkom u 11:30 sati održat će se završna konferencija projekta Razvojni centar i tehnološki park Križevci koji bi konačno trebao krenuti s radom.

Novoizgrađeni Razvojni centar i tehnološki park Križevci u Ulici Franje Tuđmana bb. o kojem smo već pisali, odobren je od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. u vrijednosti od 34 milijuna kuna.

Uvodni govor održat će križevački gradonačelnik Branko Hrg, a nakon njega za govornicu će koprivničko-križevački župan Darko Koren i predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Voditelj projekta, pročelnik križevačkog Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Darko Masnec, predstavit će projekt izgradnje Razvojnog centra i Tehnološkog parka (RCTP) dok će o njegovom budućem radu govoriti i predstavnik Visokog gospodarskog učilišta (VGU) koji je partner na projektu. Očekuje se i predstavnik poduzetnika, tj. novi korisnik RTCP-a iako u službenom pozivu još nije navedeno tko će biti ta osoba.

Nakon protokolarnih govorancija, gradonačelnik Branko Hrg i direktor Križevačkog poduzetničkog centra Tihomir Hodak potpisat će ugovor o korištenju prostora u RTCP-u, a nakon svečanog potpisivanja, prostor će biti otvoren za slobodno razgledavanje i obilazak objekta u sklopu kojeg će se predstaviti i prvi korisnici.

S obzirom da projekt mora završiti 30. rujna, a to je za svega tri dana, čini se kako su rokovi ozbiljno pritisnuli početak otvaranja, a što potvrđuje i današnji oglas na stranicama križevačke podružnice Student Servisa na kojem se hitno traže studenti za čišćenje objekta nakon radova.

čitam...