Koprivnički Ivanec

Zavrzlami oko vrtića nema kraja, načelnik Švegović: Jasno je da je to politička opstrukcija, ravnateljica Furkes: Načelnik me može razapinjati, ali bolje da radi svoj posao

Ravnateljica Furkes potvrdila nam je da je drugi prijedlog parcelacije bio dobar, no da to ne mijenja činjenicu da općina nije dostavila potpunu dokumentaciju te se stoga nije ni moglo krenuti u daljnje korake.

14:03h
0
Mario Švegović // Foto: Sanjin Bojić

Zavrzlama oko dogradnje vrtića u Koprivničkom Ivancu, o kojoj smo nedavno pisali, nije ništa bliža raspetljavanju.

Načelnik općine Koprivnički Ivanec, Mario Švegović (HSS), obratio se novinarima uz podršku stranačkog kolege i saborskog zastupnika Mladena Mađera, kako bi iznio svoju stranu situacije zbog koje vrtić još uvijek čeka na proširenje kapaciteta i zbog koje, na kraju krajeva, dio djece zbog nedostatka prostora mora ići u koprivničke vrtiće.

Podsjetimo, općina Koprivnički Ivanec želi nadograditi vrtić Ivančica kako bi se povećao kapacitet, s obzirom na njihove potrebe. Da bi to učinili, morali bi objekt vrtića imati u svom vlasništvu, no on je u vlasništvu Županije, odnosno osnovne škole.

Mladen Mađer i Mario Švegović // Foto: Sanjin Bojić

Švegović je prozvao ravnateljicu osnovne škole u općini, Kristinu Furkes, koja je također bila i njegova protivnica na lokalnim izborima iz redova Mreže nezavisnih lista. Kao što je rekao i ranije, smatra da je riječ o političkoj opstrukciji i nije mu logično da školski odbor nije prihvatio prijedlog općine o parcelaciji zemljišta, što je bio dokument koji se od njih i tražio.

– Trebali smo napraviti prijedlog parcelacije. To smo i napravili i poslali ga školskom odboru 22. svibnja. Uskoro smo u razgovoru s ravnateljicom doznali da nije potpun. Poslali smo drugi prijedlog 18. lipnja i dobili smo odgovor da je on u redu. Zašto se onda prijedlog nije stavio na školski odbor, zašto nije u četiri mjeseca upućen i daljnju proceduru? To mogu iščitati smo kao političku opstrukciju od strane ravnateljice – rekao je načelnik.

Napomenuo je da, ako se situacija ne riješi, vrtić se neće moći dograditi ni do rujna 2019. godine.

– Ako se ne pokrene postupak doniranja zgrade, mi je možemo i otkupiti, ali moramo znati. U protivnom ćemo ići u izgradnju novog vrtića – najavio je on.

Foto: Matija Gudlin
Kristina Furkes (desno) // Foto: Matija Gudlin

Ravnateljica Furkes potvrdila nam je da je drugi prijedlog parcelacije bio dobar, no da to ne mijenja činjenicu da općina nije dostavila potpunu dokumentaciju te se stoga nije ni moglo krenuti u daljnje korake.

Da, drugi prijedlog je bio u redu. No, to se mora odraditi katastarski i gruntovno. Ja sam od općine dobila jedan A4 papir, to nije nikakvo rješenje. S tim mi ne možemo ići na katastar i gruntovnicu, moramo imati i elaborat, cijelu pozadinu. Dokumentacija je bila nepotpuna, s time ne možemo dalje prema državnim tijelima – pojasnila je ravnateljica.

Istaknula je i da načelnik bespotrebno troši energiju na nju, a nema sve spremno što je potrebno za projekt kao što je nadogradnja vrtića.

– Načelnik ni nema projekt po kojemu bi trebao nadograđivati vrtić. Nema projekt koji bi prijavio na bilo koji javni natječaj ili fond. Može me razapinjati, žao mi je što se bavi sa mnom umjesto da radi neke stvari u općini koje bi trebao raditi, ali to je njegovo osobno pravo – zaključila je ravnateljica.

čitam...
Loading...