PROMIJENILI ŠKOLSKI KALENDAR

Zbog korone učenici idu na tjedan dana dulje zimske praznike

Tako će učenici umjesto do 11. siječnja sada na praznicima biti do 18. siječnja.

11:13h
0
psg  mg
Foto: Matija Gudlin

Svi učenici osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj imat će tjedan dana dulje školske praznike, piše Večernji list.

Odluka je to kojom se nakon božićnih i novogodišnjih blagdana pokušava osigurati što bolja stabilnost unutar školskih ustanova i sprječavanja širenja zaraze koronavirusom. Iako škole same mogu birati modele nastave, o školskim praznicima odlučuje isključivo Ministarstvo obrazovanja koje je sada pokrenulo izmjene pravilnika i uskoro će na javnom savjetovanju biti iznesen prijedlog o duljim školskim praznicima.

Tako će učenici umjesto do 11. siječnja sada na praznicima biti do 18. siječnja. Tjedan dana dulji praznici osigurani su na način da će škole ukinuti praznike iz veljače koji su novost u obrazovnom sustavu, a prije pandemije su uvedeni zbog skijaške sezone.

– Kako bismo uložili dodatne napore u smanjenju kretanja stanovništva, kao i da bismo nakon blagdanskih druženja osigurali da škole počnu s radom sa što manje pozitivnih slučajeva i slučajeva samoizolacije djelatnika i učenika odlučili smo promijeniti školski kalendar praznika i produljiti praznike nakon Nove godine. Praznici bi tada trajali do 18. siječnja, poručili su za Večernji list iz Ministarstva obrazovanja. Kako doznajemo tek po epidemiološkoj situaciji u cijeloj državi, u veljači će se donositi nove odluke koje se tiču obrazovnog sektora.