problemi u bolnici

Zbog kvara na CT-u ravnatelj Devčić najavio da će od ministarstva tražiti novi uređaj: Naš je star devet godina i stalno se kvari

Ovaj dijagnostički uređaj kroz to svoje dugogodišnje razdoblje rada često je bio pokvaren i to nije ništa novo. Rendgenska cijev često se kvarila pa je ta ista zamijenjena prošle godine i to je već peta po redu.

11:43h
0
CT uređaj
Koprivnički CT uređaj koji je u bolnicu stigao 2008. godine // Foto: Ivan Brkić

U planu je nabava novog, modernog 128-slojnog CT uređaja u koprivničkoj općoj bolnici i to u narednih godinu dana. Potvrdio nam je to Mato Devčić, ravnatelj bolnice. Potrebe su velike s obzirom na to da je uređaj koji se trenutno koristi star već devet godina.

Podsjetimo, nedavno nije radio i to pet dana zbog toga što je došlo do kvara na elektronici uređaja.

Ovog se puta dogodio hitan slučaj i to dr. Gordane Slavetić, bivše ravnateljice bolnice,  koja je nedavno zbog svog stanja bila hitno prebačena u varaždinsku bolnicu na snimanje glave i to zbog toga što CT uređaj u tom trenutku nije radio. U varaždinskoj je bolnici završila na operaciji te i tamo zadržana na liječenju.

Obilazak HBO
Mato Devčić // Foto: Ivan Brkić

– Kvar na CT-u je relativno brzo otklonjen, a svi oni pacijenti koji nisu svoje pretrage tih dana obavili, bili su naručeni prošli tjedan u popodnevnom terminu koji je osiguran posebno za njih te su obavili potreban pregled. Odlučili smo da ćemo ići sa zahtjevom prema nadležnom ministarstvu da se nabavi novi uređaj jer se on u našoj bolnici puno koristi, što u redovne svrhe, ali i kad je riječ o hitnim slučajevima – kazao je dr. Mato Devčić.

Ovaj dijagnostički uređaj kroz to svoje dugogodišnje razdoblje rada često je bio pokvaren i to nije ništa novo. Rendgenska cijev često se kvarila pa je ta ista zamijenjena prošle godine i to je već peta po redu.

Gordana Slavetić // foto: arhiva
dr. Gordana Slavetić izvan je životne opasnosti // Foto: Arhiva

– Ta cijev je potrošna i ona traje određen broj snimanja, to je tako. Prva cijev je bila originalna i ovo je sada onda četvrta zamjenska. Za nabavu je izdvojeno 750.000 kuna. Bila je to jedna od investicija vezanih radiološku opremu, uključujući i mamograf koji smo nabavili za pola milijuna kuna – istaknuo je Devčić.

Kakvo je zdravstveno stanje dr. Gordane Slavetić, Devčić nije puno želio govoriti.

– Prema Zakonu o zaštiti prava pacijenta, mogu vam samo reći da je doktorica izvan životne opasnosti – kratko nam je dogovorio.

No, neslužbeno doznajemo da je dr. Slavetić iz Varaždinske bolnice prebačena u koprivničku bolnicu gdje o njoj brinu liječnici na odjelu neurologije.