Nazire se kupac

Zbog prodaje odmarališta u Prvić Luci ‘rat’ đurđevačkih političara

06:30h
0
Odmaralište u Prvić Luci // Foto: djurdjevac.hr

Ovih je dana u Đurđevac stiglo pismo namjere za kupnju gradskog odmarališta u Prvić Luci, po početnoj cijeni od 3,7 milijuna kuna.

Podsjetimo, odmaralište se odlukom gradske vlasti prodaje već dvije i pol godine. Zgrada se koristila za povoljno ljetovanje Đurđevčana, a gradonačelnik zastupa stajalište da se na taj način samo gomilaju minusi te da je ta priča neodrživa.

Pismo namjere o kupnji stiglo je iz velike tvrtke iz okolice Zagreba, a povratnu informaciju bi trebali dati kroz tjedan dana.

– Sve ćemo vidjeti kada stigne otvorena ponuda. Oni jesu zainteresirani za zgradu, a trenutno su uzeli na proučavanje svu dokumentaciju – rekao nam je gradonačelnik Željko Lacković.

Novac od prodaje će, kaže, utrošiti na projekt Sportsko-rekreacijskog centra Graničar, dok 50 tisuća

Gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković // Foto Matija Gudlin
Gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković // Foto Matija Gudlin

eura ide na energetsku obnovu osnovne škole.

– Kupci zgrade ne namjeravaju nastaviti hostelski biznis, jer su svjesni tržišno promašenog uređenja objekta, kojim je nemoguće ostvariti prihod – kaže Lacković.

Naime, iz cijene ljetovanja, svi troškovi održavanja i funkcioniranja objekta preko ljeta, nisu se ni blizu mogli pokriti.

Od samoga početka najave o prodaji, oporba je bila protiv, a u HDZ-u su izradili studiju isplativosti vođenja hostela.

– Umjesto rasprave ili realizacije studije, slijedila je napuhana šerifska izjava Lackovića,

Hrvoje Parag (HDZ) // Foto: Matija Gudlin
Hrvoje Parag (HDZ) // Foto: Matija Gudlin

kako on „Prvić daje HDZ-u, pa neka isti upravlja s njime“. Znao je da Gradski odbor oporbene stranke niti želi, niti može upravljati turističkim objektom – u svom priopćenju medijima navodi Hrvoje Parag, šef đurđevačkog HDZ-a.

Dodaje da je slijedilo niz licitacija na kojima se početna cijena od šest milijuna kuna smanjivala po pola milijuna kuna.

– Time je đurđevački biser na moru Lacković prepustio špekulantima nekretninama, koji su  čekali bagatelnu cijenu i sada su mu svi osim njega krivi što nije prodano po većoj cijeni – kazuje Parag.

Na ove opužbe Lacković odgovara kako ima informaciju da će Paraga smijeniti s čela gradskog HDZ-a zbog ovakvog vođenja stranke i odnosa prema gradonačelniku.

čitam...
Loading...