Zbog propasti Nature Agro manjak u blagajni grada Đurđevca

13:22h
0

Zgrada gradske upravePoslovanje đurđevačke gradske blagajne nakon prvog polugodišta obilježio je manjak od oko milijun i pol kuna, a od nastalog minusa gradonačelnik Slavko Gračan nezadovoljniji je jedino njegovim uzrokom, propašću tvrtke Natura Agro te načinom na koji se pokušava spasiti ono što je od nekadašnje gospodarske uzdanice đurđevačke Podravine ostalo. Pri tom jednom od najodgovornijih smatra stečajnu upraviteljicu Nature Sanju Mihalić, odvjetnicu iz Varaždina koju je za taj posao odredio stečajni sudac Trgovačkoga suda.

 

– Nezadovoljan sam s radom stečajne upraviteljice, ona praktički ne želi kontaktirati s gradskom vlasti. Mi smo imali neka dva sastanka, mi smo pokušali održati sastanak i sa županom, no međutim ona se jednostavno ne odaziva na to. Očito da vodi neku igru koja je za nas jako čudna. Mi želimo pokrenuti proizvodnju i nema razloga da se ne pokrene proizvodnja u pojedinim dijelovima, rekao je Gračan.

Nizu loših gospodarskih vijesti, a posljedično još manjem dotoku novca u proračun Grada, Gračan se pribojava i iz Poljoprivredne zadruge Đurđevac.

– Uskoro bi se moglo dogoditi da ode u stečaj i Poljoprivredna zadruga jer je blokirana dovoljni broj dana da se pokrene stečaj. I to će se dogoditi, ali to je nekome bilo itekako stalo da se upravo i dogodi,dodao je Gračan.

Đurđevački gradonačelnik kaže da neće odustati i dići ruke od Nature Agro, a mogući dolazak njezinih bivših zaposlenika pred svoja vrata čak i priželjkuje, jer misli da bi time svratili pozornost na svoju i sudbinu tvrtke.

tekst: Radio Koprivnica