Zbog vožnje sa 1,91 promila kažnjen novčano i uvjetnom zabranom

08:57h
0
Ilustracija

Iza djelatnika Policijske uprave koprivničko-križevačke je relativno mirnih 24 sata (19./20. siječnja). Naime, na području županije nisu evidentirana nikakva djela kriminaliteta, a srećom nije bilo ni prometnih nesreća. Obiteljski su nasilnici također mirovali, ili barem nije bilo potrebe za policijskom intervencijom, dok su posla imali samo Prekršajni sudovi u Koprivnici i Križevcima.

Na Prekršajni sud u Koprivnici doveden je 28-godišnjak koji je kažnjen novčanom kaznom od 600 kuna te 21-godišnjak koji je kažnjen kaznom zatvora od 22 dana, uvjetno na godinu dana i obvezom liječenja od alkohola.

U Križevcima je na Prekršajni sud doveden 34-godišnji vozač koji je u subotu u 13.55 sati u Velikom Ravenu upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,91 promila. Neodgovorni je vozač kažnjen novčanom kaznom u iznosu 4.300 kuna te zabranom upravljanja vozilima B kategorije četiri mjeseca, uvjetno na pet mjeseci.

Iz tog razloga iz Policijske uprave podsjećaju kako je alkohol jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu te nepovoljno utječe na vozačke sposobnosti, uslijed čega se povećava mogućnost događanja prometnih nesreća. Stoga su, ponovno, policijski službenici savjetovali svim vozačima da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu na cestama.

čitam...