Presuda Visokog trgovačkog suda

Zdravko Pevec izgubio slogan, pijetla i svoje prezime na sudu: Mogu mi uzeti novac, imovinu i život, ali ime ne mogu

Zdravko Pevec trebao bi i na izdržavanje zatvorske kazne od 11 mjeseci, no naveo je da mu je zdravlje pogoršano te da ga mora čuvati, a ne misli stati s pravnom borbom.

09:35h
0

Zdravko Pevec izgubio je spor protiv svoje bivše tvrtke Pevec d.d., koju je tužio za krađu loga pijetla i slogana “Kupujte s osmijehom”. Tužio je tvrtku za iznos od 78 milijuna kuna, no na Visokom trgovačkom sudu to mu nije prošlo.

– Sud je utvrdio da je slogan ‘kupujte s osmijehom’ izradilo nekoliko osoba, a ne Zdravko Pevec. Isto tako, utvrđeno je da Zdravko Pevec uopće nije izradio crtež stiliziranog pijevca kako je tvrdio, nego je od drugih osoba naručio crteže i izabrao onaj koji mu se najviše svidio – izvijestili su iz Pevec d.d.

Spor je trajao pet godina, piše RTL.hr. Na kraju svega, Zdravko Pevec još mora i platiti 700.000 kuna sudskih troškova, a iz tvrtke Pevec tvrde i da dug njega i Višnje Pevec prema tvrtki već prelazi pet milijuna kuna.

Zdravko Pevec // Screenshot: RTL

– Presudu nisam vidio i ne mogu je komentirati dok je ne pročitamo ja i moji odvjetnici – kazao je Zdravko Pevec za RTL Danas.

Što da im dam? Odakle? Ostavio sam im 422 milijuna zadržane dobiti u tvrtki. Nisam uzeo kunu. Presudili su mi. Odakle da im dam? Dobivam mirovinu, samo zaštićeni dio. A firma koju sam stvorio veliku i moćnu danas je ponovno najmoćniji trgovački lanac u Hrvatskoj koji je već u ovih 10 godina ostvario čak još i veću dobit od mene – oko 500 milijuna kuna. Koje si oni dijele – rekao je Pevec.

Smatra da je apsurdno da mu presudom žele uzeti i ime, nakon svega što je izgubio.

– Mogu mi sve uzeti. I život. Zdravlje su mi već uzeli jer kad sam ušao prvi put u zadarski Pevec prije tri godine, nakon toga sam išao na četiri operativna zahvata. I u rujnu sada sam završio u bolnici, deset dana na intenzivnoj njezi. To je teško podnijeti. Ne mogu shvatiti… Nešto što sam stvorio… Mogu mi uzeti sve, i novac, uzeli su mi imovinu, mogu mi uzeti i život, ali mislim da ime ne mogu uzeti – kazao je Pevec.

Zdravko Pevec trebao bi i na izdržavanje zatvorske kazne od 11 mjeseci, no naveo je da mu je zdravlje pogoršano te da ga mora čuvati, a ne misli stati s pravnom borbom.

čitam...