Zdravko Pevec pokušao otjerati štrajkaše iz koprivničkog prodajnog centra

17:09h
0
Sindikalna povjerenica Svjetlana Šokčević. Snimio: Marijan Sušenj

Nakon što je u Slavonskom Brodu i Puli iz svojih trgovačkih centara pokušao otjerati štrajkaše, Zdravko Pevec je isto želio učiniti i u Koprivnici, no bezuspješno.

– Direktor koprivničkog prodajnog centra Dražem Kuštelega poslao je svojeg čovjeka glavnog kontrolora prodajnog objekta Franju Cestara da nas upozna s odlukom uprave Peveca, koja nalaže kako bi  se radnici  trebali udaljiti iz trgovačkog prostora, parkirališta i okolnog zemljišta u vlasništvu Peveca  jučer do 09 sati,  uz objašnjenje da protupravno štrajkamo,  sa sobom je imao dokumentaciju ali bez ikakvog potpisa i žiga, pa smo pozvali policiju da sastavi zapisnik – objasnila je sindikalna povjerenica u koprivničkom centru Peveca Snježana Đurašević.

Cestar je radnicima rekao da se moraju maknuti iz prostorije u kojoj već 12 dana štrajkaju i da ne smiju biti ni na parkiralištu, dodala je Đurašević i izdvojila da je Zdravko Pevec angažirao zaštitarsku tvrtku Stanko security iz Bjelovara da preuzme čuvanje centra:

– Kako to da Pevecu ima novac za angažiranje zaštitarske tvrtke, ali ni lipu za naše plaće? Pevec nam ovime želi uskratiti ustavom zajamćeno pravo na štrajk na način da koristi nelegalnu dokumentaciju i nitko ga u tome ne sprječava. Nemamo ništa protiv da zaštitari dođu i nećemo stvarati probleme, ali isto tako nećemo otići.

Šokčević je naglasila da radnici ne odustaju ni od tražene isplate tri osobna dohotka prije nego dozvole otvaranje prodajnog centra te stečaja s preustrojem. Također, mole Trgovački sud u Zagrebu da što prije završi sa predstečajem te da Darko Šket i u njihovoj tvrtki bude stečajni upravitelj.

 

čitam...