Zdravstveni susreti pod suncobranima // Draženka Vadla pričat će o starenju

12:40h
0

U petak 23.kolovoza zainteresirani će na 7. zdravstvenom susretu pod suncobranima imati priliku razgovarati o zdravom starenju s dr.sc. Draženkom Vadla, dr.med. iz Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

Dr. sc. Draženka Vadla, dr. med., specijalist epidemiologije, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije govorit će o važnosti održavanja fizičkih i mentalnih sposobnosti u osoba starije životne dobi te aktivnog starenja za svaku osobu, ali i zajednicu u cjelini.

U petak 9. kolovoza građani su na 6. zdravstvenom susretu pod suncobranima imali priliku razgovarati s Jasminkom Potočnjak, dipl.physioth. o temi Pokretom do zdravlja. Jasminka Potočnjak odgovorila je na brojna pitanja građana o terapiji u slučajevima bolesti, prije i poslije operativnih zahvata ili tijekom i nakon trudnoće te na pitanja vezana uz razlike u tretmanu fizioterapeuta i kiropraktičara. Posebno je naglasila važnost spavanja u dobrom položaju koji rasterećuje mišiće vratne kralježnice te važnost pravilnog sjedenja. Osim toga, roditelji su dobili odgovore na pitanja vezana uz razvoj djece i položaj u kojem bebe trebaju spavati.