Ždrijeb Europskog prvenstva u mininogometu // Hrvatska u skupini s Izraelom, Litvom i Luksemburgom

14:06h
0
Ždrijeb skupina Europskog prvenstva u mininogometu održan je u hotelu Belvedere u Vrsaru // Foto: Hrvatski mininogometni savez

U hotelu Belvedere u Vrsaru u ponedjeljak je održan ždrijeb Europskog prvenstva u mininogometu, koje će se od 21. do 26. rujna 2015. godine održati u Vrsaru uz sudjelovanje 32 europske reprezentacije.

Uz predstavnike suorganizatora prvenstva Maistre, svečanom izvlačenju skupina bili su nazočni Thanos Papadopoulos iz Grčke (glavni direktor Europskog mininogometnog saveza), Christoph Koechy iz Njemačke (dopredsjednik Europskog mininogometnog saveza), Bruno Alpeza (predsjednik Hrvatskog mininogometnog saveza i glavni tajnik Europskog mininogometnog saveza), Tomislav Zalar (dopredsjednik Hrvatskog mininogometnog saveza i predsjednik Koprivničke udruge za rekreativni sport) te kapetan hrvatske mininogometne reprezentacije Zoran Lukavečki.

Hrvatska će na Europskom prvenstvu nastupati u skupini A, zajedno s Izraelom, Litvom i Luksemburgom. Naslov prvaka Europe osvojen prošle godine u Crnoj Gori brani reprezentacija Rumunjske.

ŽDRIJEB EUROPSKOG PRVENSTVA U MININOGOMETU

SKUPINA A: Hrvatska, Izrael, Litva, Luksemburg.

SKUPINA B: Rumunjska, Bugarska, Škotska, Srbija.

SKUPINA C: Slovačka, Engleska, Latvija, Portugal.

SKUPINA D: Moldavija, Slovenija, Italija, Mađarska.

SKUPINA E: Češka, Grčka, Španjolska, Belgija.

SKUPINA F: Njemačka, Kazahstan, Wales, Bosna i Hercegovina.

SKUPINA G: Crna Gora, Poljska, Cipar, Francuska.

SKUPINA H: Rusija, Turska, Austrija, Irska.

REKLI SU O EUROPSKOM PRVENSTVU U MININOGOMETU

Thanos Papadopoulos, glavni direktor Europskog mininogometnog saveza:

– Vrsar i Istra imat će sjajnu priliku predstaviti svoju ljepotu milijunima ljudi u Europi i svijetu. Na Mini-Euru uvijek vlada savršena atmosfera, siguran sam da će tako biti i u Hrvatskoj, koja je poznata kao sportska i nogometna zemlja. Ovo prvenstvo bit će vrhunski događaj.

Christoph Koechy, dopredsjednik Europskog mininogometnog saveza:

– Hrvatska je prekrasna zemlja, a mininogomet je sport koji spaja ljude. Vjerujem da će svi uživati u Vrsaru, a želio bih zahvaliti tvrtki Maistra i Bruni Alpezi na iskazanom trudu i angžamanu u organizaciji Europskog prvenstva.

Bruno Alpeza, predsjednik Hrvatskog mininogometnog saveza i glavni tajnik Europskog mininogometnog saveza:

– Maistra i Hrvatski mininogometni savez napravit će sve da ovaj događaj bude na vrhunskoj razini kvalitete. Mislim da smo dobili najbolju moguću skupinu, što ne znači da se možemo opustiti. Vjerujem da će naš izbornik dobro posložiti naše dečke i da možemo doći do kraja i osvojiti prvo mjesto.

Zoran Lukavečki, kapetan hrvatske mininogometne reprezentacije:

– Vrlo sam zadovoljan skupinom koju smo dobili. Mislim da bismo bez problema trebali osvojiti prvo mjesto u skupini, ali trebamo ići utakmicu po utakmicu. Bio bih zadovoljan da dođemo do polufinala, a onda je sve moguće. Glavni favoriti su višestruki prvaci Rumunji, a odmah do njih smo mi kao domaćini.