dolaze lokosi

Zekić dobro raspoložen: Imam razlog, jer mi se jedna stvar nije dogodila u 15 godina trenerske karijere…

Intertoto kup se više ne igra, tu smo izgubili jednu mogućnost za Europu, našalio se Zekić

20:03h
0
Slaven i Gorica u Koprivnici
Prvi suradnici Zekić i Mešnjak rade odličan posao // Foto: Vedran Tkalec

Pobjede u Šibeniku, Solinu, Nedelišću i na Apašu nad Rijekom te remi na gostovanju u Velikoj Gorici, gdje su igrali 70 minuta s igračem manje, vratili su treneru Zoranu Zekiću osmijeh na lice. Kako i ne bi, Slaven s vrlo lijepom bodovnom zalihom i izborenim četvrtfinalom kupa ulazi u posljednja dva kola jesenskog dijela prvenstva i nalazi se na četvrtoj poziciji, gdje ga uoči sezone baš nitko nije vidio. Dokaz je to da se u Koprivnici radi dobar posao, a on može biti još bolji ako se izvuče pozitivan rezultat u posljednja dva kola.

A mogao bi s obzirom na to da se Zekićeve trupe više ne miču iz Koprivnice. Prvo im u subotu dolazi Lokomotiva, nakon nje i Hajduk, i bit će to pravi festival nogometa za kraj jesenskog dijela sezone. Pogotovo ako slavenaši sutra dođu do tri boda. No to neće biti nimalo lak zadatak, jer opće je poznata stvar da Lokomotiva igra nogomet koji se u HNL-u mnogima sviđa. To vrijedi i za Zekića, koji je pohvalio Čabrajin rad.

– Dobro sam raspoložen unatoč tmurnom vremenu i nadam se da ću sutra biti još bolje. Slijedi nam izazovna utakmica i moram reći da sam pobornik onoga kako Lokomotiva igra. Mladi su, poletni, motorični, igraju moderan nogomet i na to sve ćemo se mi spremiti i malo se taktički prilagoditi – osvrnuo se dobro raspoloženi Zekić na sutrašnjeg rivala prije nego se prebacio na svoju momčad.

– Jedno 15 godina sam trener i apsolutno nikada mi se nije dogodila da u završnici sezone imam sve igrače na raspolaganju, to će nam puno značiti u ove dvije utakmice. Jesu li to slatke brige? Mogu biti slatke, ali i ne moraju, zavisi kako si tko to sve isprezentira u glavi. Meni je drago da svi žele igrati, neki su iskoristili priliku u kupu i kažem, slatke brige nemam, ne mislim previše ni mijenjati, jer nema potrebe za tim. Imamo plan A, B i C i vidjet ćemo, nije bitno kako ćemo početi, već završiti. Bitno nam je da ostanemo u ovakvom ritmu, kako bi nam bilo što lakše u specifičnim pripremama koje su pred nama – naglasio je.

Inače, na današnjoj konferenciji bili su i studenti koprivničkog Sveučilišta, koji su Zekića pitali vidi li već sad svoju momčad u jednom od europskih natjecanja, unatoč tome što je iza nas tek jedna trećina prvenstva.

– Intertoto kup se više ne igra, tu smo izgubili jednu mogućnost da se malo našalim. Nije tajna da je u samom početku bilo dosta pesimističnih prognoza, bili smo glavni kandidat za ispadanje, sad smo u gornjem dijelu ljestvice, ali nismo poletjeli, želimo uživati iz utakmice u utakmicu, i kad se branimo i kad napadamo i sve je trenutno onako kako bi trebalo biti. Ako se krenemo drugačije ponašati neće biti dobro, moramo ostati prizemni, normalni i nikog ne smijemo podcjenjivati – zaključio je Zekić uoči Lokomotive.

Na kraju dodajmo da se sutrašnja utakmica igra na Apašu od 15 sati.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW