novo ime

Zekić okuplja staru vojsku, potpisao igrača koji je lani golčinom presudio Klafuriću, a trenirao ga je i u Šerifu

Mioč dolazi iz gruzijskog Saburtala, gdje je odigrao 20-ak utakmica, zabio dva gola i upisao tri asistencije

10:53h
0
Benedik Mioć
Već su surađivali u Osijeku i Moldaviji // Foto: ePodravina // FC Sheriff

Na pressici održanoj u četvrtak, uoči sjevernog derbija protiv Varaždina, Zoran Zekić najavio je kako u ponedjeljak za Slaven potpisuje novi veznjak. Napomenuo je kako je sve riješeno i dogovoreno, ali ime nije htio otkriti javno, vjerojatno zbog mira uoči utakmice.

Taj igrač je Benedik Mioč i danas će biti predstavljen kao novi igrač Slavena. Dakle, Zekić u Koprivnici polako okuplja svoju bivšu vojsku, jer riječ je o još jednom igraču kojega je ranije vodio i s čijim je kvalitetama i mogućnostima itekako dobro upoznat. Sukladno tome, Mioč ne bi trebao imati problema s privikavanjem na novu sredinu, jer osim s trenerom, dobro je upoznat i s igračkim kadrom.

Inače, Mioč je Osijekovo dijete i pratitelji HNL-a najviše su ga pamtili po igrama u tom klubu prije pet-šest godina. Nakon toga je otišao na posudbu u mađarsku Puškaš akademiju pa je početkom 2020. godine otišao put Moldavije, prema Šerifu. Pogađate, tamo ga je povukao upravo Zekić. Godinu dana proveo je tamo pa je pola godine bio bez kluba, a onda je završio u Hrvatskom dragovoljcu i Slavenu početkom prošle sezone zabio golčinu u Koprivnici, koja je presudila Klafuriću i otvorila posao Zekiću.

Međutim, nije se Mioč ni tamo dugo zadržao, jer je Dragovoljac bio u financijskim problemima. Tako je u ožujku ove godine otišao u gruzijski Saburtalo, gdje je odigrao 20 utakmica, zabio dva komada i upisao tri asistencije. Dakle, bio je solidan, a Zekić puno od njega očekuje i u Koprivnici, naročito nakon što se Jambor ozlijedio, a Caimacov otišao prema Rusiji.

Mioč je klasični veznjak, razbijač protivničkih napada, ali ima i odličan udarac i nerijetko opaljuje izvan 16 metara. Iako je prošao mnogo toga, tek mu je 27 godina i vidjet ćemo kako se snaći u novoj sredini. Srećom, pauza je i imat će dva tjedna vremena da uhvati korak s ostatkom momčadi, a nakon toga možda i službeno debitira već na Maksimiru, gdje Farmaceuti odlaze nakon stanke.

Sigurno će ga Zekić testirati za vikend u Vukovaru, gdje se igra Memorijalni turnir Blago Zadro. Osim Slavena igrat će Osijek, Vukovar i Široki Brijeg.