tekma na apašu

Zekić uoči Šibenika: Nismo favoriti, ne znam po čemu bismo bili. Uostalom, vani imamo bolji skor i ovo nam je izazov

Otkad sam na klupi Slavena, mislim da Šibenik nisam dobio. Ove godine su dosta bolji, čvršći, kompaktniji, okomitiji, imaju novog trenera, novu energiju, imaju dosta promjena u kadru, a puno su dobili i s Dujom Čopom, kaže trener

13:33h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Nakon tri uvodna kola nogometaši Slaven Belupa na kontu imaju četiri boda. Mnogi su, s obzirom na raspored, prognozirali nulu, ali Zoran Zekić izvukao je maksimum iz svoje momčadi u ovim početnim kolima i bodovni učinak je tu. Da je bilo više sreće i koncentracije, moglo je na kontu biti i šest bodova, jer u Osijeku su Farmaceuti zaslužili puni plijen.

Slaže se s tim i Zekić, čije su misli, ipak, usmjerene prema Šibeniku. Sljedeći je to protivnik slavenaša, koji na Apaš stiže u subotu. Šibenčani su, također, vrlo dobro otvorili sezonu. Kao i Slaven imaju četiri boda, s time da su poraženi od Rijeke, bod su uzeli u Gorici, a prije tjedan dana sva tri kontra Lokomotive. U 270 minuta primili su dva gola i puni optimizma dolaze u Koprivnicu. Zekić je naglasio da je Šibenik jači nego lani.

– Otkad sam na klupi Slavena, mislim da Šibenik nisam dobio. Uvijek su to čvrste, tvrde utakmice, vjerojatno jer smo kvalitetom na jednakom nivou. Ove godine su dosta bolji, čvršći, kompaktniji, okomitiji, imaju novog trenera, novu energiju, imaju dosta promjena u kadru, a puno su dobili i s Dujom Čopom. Donio je im je veliku snagu, iskustvo, karakter, dubinu, prilaz, ali ima tamo još zanimljivih igrača i očekuje nas zahtjevna utakmica. Moramo biti čak bolji i pametniji nego u Osijeku i s izraženijom idejom prema naprijed ako želimo do tri boda – pojasnio je Zekić.

Ulaznice po 60 kuna, popust za članove samo danas

Zanimljivo, naglasio je da Slaven nije favorit protiv nikoga pa tako ni u subotu protiv Šibenika.

– Nažalost, još uvijek ne mislim da možemo biti favoriti protiv bilo koga. Ne znam po čemu bismo trebali biti, osim što igramo doma i trebali bismo se tako postaviti. S druge strane, ne mogu biti bahat, vani imamo bolji skor, to nam je izazov, ali treba biti i realan. Svatko u ovoj ligi može napraviti puno problema i nema opuštanja nijednog trenutka – poručio je.

Izuzmemo li Sušaka, većih problema s izostancima nema, a i igrači koji su kasnije došli polako hvataju korak s ostatkom momčadi. O početnom sastavu po tradiciji nije htio pričati, a nije nam ni otkrio hoće li debitirati Jambor ili, pak, Manaj, kosovski napadač. Prije tjedan dana priliku su prvi put dobili Talys i Krstanović, tako da se ovaj put istome nada i gore spomenuti dvojac.

Utakmica se igra u subotu u 18.55 sati, a ulaznice po 60 kuna već su u online prodaji. Danas od 15 do 17 sati mogu ih kupiti članovi kluba po dvostruko nižoj cijeni, odnosno po 30 kuna, a na dan utakmice cijena će za sve biti ista – 60 kuna.

Slaven Belupo, pripreme
Foto: Ivan Balija