Zelena investicija

Gradit će reciklažno dvorište vrijedno 1,2 milijuna kuna

12:46h
0
Općina Molve gradit će reciklažno dvorište // Foto: Općina Molve
Ilustracija

Nakon izrade projektne dokumentacije za gradnju reciklažnog dvorišta pored takozvane hale Poler, u Općini Molve uskoro očekuju i građevinsku dozvolu.

Projekt izgradnje reciklažnog dvorišta koje će Općina Molve graditi u suradnji s Općinom Novo Virje vrijedan je 1,2 milijuna kuna. Većinu novca za ovaj projekt Općina Molve planira povući iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te uz sufinanciranje Koprivničko- križevačke županije.

– Zakonska obveza svih općina je stvoriti uvjete za sustavno gospodarenje otpadom. U reciklažnom dvorištu će se sakupljati iskoristivi otpad u koji između ostalog spadaju plastika, papir, tekstil i staklo te će se osigurati potrebna vezu između mještana, ovlaštenih sakupljača i obrađivača otpada – rekao je Zdravko Ivančan, načelnik Općine Molve.

Dodao je kako će se izgradnjom reciklažnog dvorišta koje je planirano tijekom iduće godine, otvoriti i nova radna mjesta. Tako će se u općinama Novo Virje i Molve smanjiti nezaposlenost. Uz to, Općina Molve tijekom iduće godine planira urediti zelene otoke u svim općinskim naseljima, Repašu, Molve Gredama i Gornjoj Šumi kako bi mještani imali sve potrebne uvjete za selektivno odlaganje otpada.