Živi zid

‘Želimo monetarnu neovisnost, zabranu deložacija, odblokirane račune i legalnu konoplju’

14:27h
0
Članovi koprivničko-križevačkog Živog zida // Foto: Živi zid KC-KŽ županije
U Živom zidu u našoj izbornoj jedinici očekuju dva mandata // foto: Živi zid

U našoj izbornoj jedinici, na listi Živog zida drugo je mjesto zauzeo Ivan Pokupec, križevački profesor. Ispričao nam je da program Živog zida ima stavku koju nema nitko, a trebali bi imati svi, a to je monetarna neovisnost.

– Cilj nam je da se ingerencija proizvodnje novca iz Europe i stranih banaka vrati u Hrvatsku narodnu banku. U programu su nam važnije stavke i odblokiravanje računa blokiranim građanima, zabrana deložacija iz jedine nekretnine, legalizacija konoplje – kazao nam je on.

Također, na OPG-ima žele poticati permakulturnu poljoprivredu, način proizvodnje koja se, kaže Pokupec, bazira na tome da priroda što više posla odradi sama, a što manje strojevi.

Iz Živog zida tvrde da ih ankete medija redovito podcjenjuju, kao u slučaju Ivana Sinčića na predsjedničkim izborima.

– Davali su mu oko četiri posto, a osvojio je 16,5 posto. Sada, za parlamentarne izbore, ankete provedene ulici daju nam između 11 i 16 posto glasova te očekujemo najmanje dva mandata – napomenuo je Pokupec.

Dodao je kako svoja izborna očekivanja temelje na kontinuiranom radu.

– Sjetimo se samo slučajeva obitelji Radaković i Josipa Tukše iz Križevaca, slučaja Centra za socijalnu skrb Koprivnica, obitelji Rusak, Robnik iz Gole i mnogih drugih u kojima smo aktivno sudjelovali posljednih mjeseci – kaže on.

Živi zid je nazvao jedinom alternativom politici zaduživanja i monetarnog ropstva.