Županija odbila predloženi cjenik

Ako želite iznajmiti sportsku dvoranu križevačke Gimnazije morat ćete platiti 180 kuna za 45 minuta korištenja

18:36h
0
Sportska dvorana križevačke Gimnazije // FOTO: Admir Sinani
Sportska dvorana križevačke Gimnazije // FOTO: Admir Sinani

Nema povlaštenih cijena za sportske klubove, svi moraju plaćati punu cijenu od 180 kuna za 45 minuta korištenja dvorane.

Pisali smo nedavno o ravnatelju Zoranu Kovaču koji je promijenio brave na sportskoj dvorani križevačke gimnazije, a priča ima i svoj epilog. Naime, Školski odbor križevačke Gimnazije sastao se u srijedu 7. prosinca i razmatrao pristigle zahtjeve zainteresiranih korisnika za termine u sportskoj dvorani. Ravnatelj je predložio cjenik, a Školski odbor ga je prihvatio.

U cjeniku je stajalo – simbolična cijena od 10 kuna po satu za Križevačke mažoretkinje, 40 kuna po satu za djevojčice i dječake u kategorijama do 12, 14, 16 i 18 godina Košarkaškog kluba Radnik i školu odbojke u kategorijama kadetkinje, juniorke i seniorke ŽOK Križevci, a 180 kuna po satu za seniore KK Radnik koji se natječu u A2 ligi i veterane KK Križevci.

Ravnatelj Gimnazije Zoran Kovač objašnjava nam kako je dalje tekao proces.

– Odluka Školskog odbora proslijeđena je na odobrenje u Županiju koja je osnivač škole i kao takva njome upravlja. Župan je dao suglasnost na odluku Školskog odbora za korištenje dvorane seniorima KK Radnik i veteranima KK Križevci koji plaćaju punu cijenu od 180 kuna. Za Križevačke mažoretkinje, mlađe uzraste košarkaša KK Radnik i odbojkašice ŽOK Križevci. župan Darko Koren nije dao suglasnost za korištenje dvorane po nižim cijenama – javio nam je ravnatelj Kovač odluku koju je dobio od svog osnivača.

Slične probleme imao je i gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković kada je županija odlučila sportsku dvoranu Strukovne škole iznajmljivati po cijeni od 300 kuna, dok se gradonačelnik Hrvatske Sahare borio za besplatno korištenje.

S obzirom da je Županijska skupština ove godine donijela Odluku o minimalnim cijenama i evidenciji korištenja nekretnina i pokretnina školskih ustanova, čini se kako nema popuštanja lokalnim razinama u snižavanju cijena najma za potrebe mladih sportaša.

čitam...