Za neodlučne

Želite li snažno ime za svog dječaka ili djevojčicu? Odaberite jedno od ovih koje znače ‘anđeo’

13:21h
0
Ilustracija // ingimage.com
Ilustracija // ingimage.com

Davanje imena djetetu zna se pretvoriti u pravu muku za roditelje. I oni sami znaju biti neodlučni, a onda najednom i svatko sa strane ima neki prijedlog ili želju.

Jedna od opcija je dati djetetu ime koje ima snažno značenje, a posebno je lijepo kada ime vašeg djeteta znači “anđeo”. Ovo je deset imena, pet za djevojčice i pet za dječake, koja imaju upravo to značenje, piše šibenik.in

Imena za djevojčice

1. Anđa/Anđela – Snažno ime koji potječe od grče riječi angelus, što znači “anđeo, glasnik, vjesnik”.

2. Angelina/Anđelina – ovo je još jedna inačica imena koje dolazi od grčke riječi “angelus” koja znači poslanik ili anđeo.

3. Gina – još jedna, kraća, varijanta imena Angelina, odnosno Anđelina jednako snažnog značenja.

5. Lejla/Laila – hebrejsko značenje ovog imena je noć, odnosno najljepša od svih noći, a Laila je između ostalog i anđeo noći u židovskoj mitologiji.

Imena za dječake

1. Anđelko – ovo je verzija imena za dječake koje ima podrijetlo iz grčkog “angelus”.

2. Gabriel – ovo je ime arhanđela koji je prenio vijest o Isusovom rođenju. Također, on je anđeo radosti, života, istine, snova i prosuđivanja. Ovo biblijsko ime jako je popularno. Značenje hebrejskog imena Gabriel je “Bog je moja snaga”.

3. Rafael – ovo je ime latinskog podrijetla, a izvedeno od riječi “Rafa” koja znači liječiti i “el”, odnosno svemoćni’, što znači “Bog liječi” ili “Bog iscjeljuje”. Rafael je u kršćanskom svijetu jedan od sedam arhanđela i smatrao se zaštitnikom znanosti, liječnika i putnika.

4. Mihael – u Bibliji Mihael je anđeo koji je poveo druge anđele u rat protiv Sotone. Značenje imena je onaj koji je poput Boga.

5. Mihovil – ovo ime ima isto značenje kao i ime Mihael i jedna je od njegovih izvedenica, a u raznim varijantama popularno je u cijelom svijetu, piše Zadovoljna.