fleksibilan način rada

Želite više od školovanja? Upišite privatnu Gimnaziju Žiger u Varaždinu, razvijte svoju individualnost i upišite željeni fakultet

Posjetite Gimnaziju na Danu otvorenih vrata u subotu, 9.6.2018. u 10 sati. Dođite, upoznajte školu, program i način rada te se informirajte zašto smo najbolja škola.

07:30h
0

Privatna varaždinska gimnazija s p. j., poznatija kao Gimnazija Žiger, temelji svoj rad na uvjerenju da svi učenici mogu biti uspješni ukoliko se obrazovni proces odvija u pozitivnoj atmosferi i povoljnim uvjetima: mali broj učenika u odjeljenju omogućava individualizirani pristup; razvijanje samopouzdanja učenika te poticanje njihovih kognitivnih i kreativnih sposobnosti; uvažavanje individualnih razlika, prijateljska i zdrava radna atmosfera, uz profesore koji znaju kako motivirati učenika, uključiti ga u nastavni proces i razviti kod njih samostalnost i odgovornost za budući rad i život.

Vizija budućeg obrazovanja

– Osnovala sam Gimnaziju prije 14 godina s mogućnosti pružanja kvalitetnog obrazovanja kroz fleksibilniji način rada i u povoljnijim uvjetima nego što vladaju u okruženju. Vjerujem da je moguće steći kvalitetno obrazovanje uz manje stresa, veću aktivizaciju kognitivnih i ostalih sposobnosti i vještina učenika te tako steći trajna i upotrebljiva znanja, znanja koje će učeniku omogućiti upis na željeni fakultet i stjecanje profesije, te pružiti dobru opću obrazovanost“ – navodi profesorica Irena Žiger, osnivačica Gimnazije Žiger i Škole stranih jezika – Žiger.

Uz osnovne predmete jezične i opće gimnazije, program Gimnazije Žiger obogaćen je fakultativnim predmetima kao što su Govorništvo kojim učenici svladavaju tehnike javnog nastupa, govora, argumentiranja, izlaganja i debatiranja te Filmska kultura kojom učenici šire kulturne vidike i razvijaju svijest o filmu na višoj razini. Informatiku kao izborni predmet učenici uče sve četiri godine što im omogućuje da budu izvrsno informatički pismeni i u budućnosti konkurentni na tržištu rada.

Suradnja s uspješnim tvrtkama ovog geografskog područja, terenska nastava ‘na trgovima Europe’, dodatne izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, projekti i natjecanja načini su na koji učenici zauzimaju važnu ulogu u svojem obrazovanju.

EU projekti

Škola trenutno provodi treći dvogodišnji projekt financiran od strane Europske unije. Dok su prijašnji bili iz Comenius programa, trenutni, pod nazivom Love Is For Everyone, je iz programa Erasmus+. Tako smo s prvim danima proljeća zakoračili u nove obveze na međunarodnom planu i u Varaždinu ugostili naše partnere na spomenutom projektu, učenike i profesore iz Italije, Rumunjske, Makedonije, Španjolske i Cipra.

Nekoliko prednosti Gimnazije Žiger:

 •  bogat, suvremen i atraktivan program
 •  dvojezična nastava nekoliko predmeta
 •  mala odjeljenja (do 15 učenika)
 •  individualizirani pristup i briga o svakom učeniku s posebnim naglaskom na učenike s poteškoćama
 •  terenska nastava
 •  nastava uz pomoć multimedijalnih sredstava
 •  stručan i profesionalan nastavni kadar
 •  pomoć pri učenju u školi
 •  pripreme za maturu
 •  izvrsni rezultati na državnoj maturi
 •  besplatno dodatno učenje stranih jezika u Školi stranih jezika – Žiger

Više o nama saznajte na http://skola-ziger.hr/gimnazija/, a program školovanja provjerite OVDJE.

UČENICI O NAMA:

„Posebno se veselim terenskoj nastavi. Svake godine putujemo u drugu zemlju i upoznajemo razne krajeve i znamenitosti“ – kaže Iva, učenica trećeg razreda

„Govorništvo je jako interesantan predmet. Nikad ranije nisam bila svjesna koliko je govorništvo važno i utjecajno.“ – kaže Sara, učenica trećeg razreda

„Budući da se bavim drugim zahtjevnim aktivnostima, pjevanjem i latinoameričkim plesovima, sve to uspijevam uskladiti zahvaljujući školi i dodatnoj pomoći profesora. Uz to sam i odličan učenik“ – Dominik, prvi razred

Ako od škole očekujete više, upišite Gimnaziju Žiger i znat ćete da ste na pravom mjestu!

Predbilježbe za upis u prvi razred školske godine 2018./2019. su u tijeku. Kontaktirajte nas putem e-pošte ili na telefon 042/330-385 te mobitel  098/284-948 ili 091/524-2762.

 

čitam...
Loading...