Želježnjak: Vatrogasac – izdajnik bit će kažnjen

15:51h
0
Vesna Želježnjak smatra kako je riječ o pakosti određenih osoba

– I Forjan se vozio u insigniji – rekla je danas gradonačelnica Vesna Želježnjak na sjednici Gradskog vijeća odgovarajući na upit kolega vezan uz sasvim drugu temu, no letimičan pogled na kolegu vijećnika Ernesta Forjana (HDZ) probudio joj je sjećanje.

Iako se odmah ispričala, a kolega replicirao kako nije bila riječ o insigniji u vlasništvu JVP-a, već autokuće, i kako je bila riječ o službenom putu u Nikšić otprije 4 godine, opaska je dobro nasmijala sve prisutne vijećnike.

– Kad se već utapate, nemojte i mene povući sa sobom – poručio joj je Forjan.
Inače, o skandalu koji je otkrio tjednik Podravski list na Gradskom je vijeću bilo mnogo riječi. Tjednik je u posjedu putnih naloga koji dokazuju da su vatrogasci službenom opel insignijom u vlasništvu JVP-a nemali broj puta vozili gradske dužnosnike na sastanke u Zagreb, čekali ih da obave posao i vraćali kući. I to za vrijeme radnog vremena.

– Vaš je čin protuzakonit, no tko će odgovarati? U zakonu jasno stoji kako vatrogasci ne smiju obavljati radnje koje umanjuju interventnu spremnost postrojbe. Ovdje je riječ o mobingu. Ljudima je dosadilo trpjeti to – istaknuo je Forjan.

– Neki ljudi žele mi napakostiti – rekla je Želježnjak, ističući kako u priči nema ničeg protuzakonitog budući da je Upravno vijeće Javne vatrogasne postrojbe donijelo odluku tko sve može koristiti službena vozila, a među njima je i Grad Koprivnica.Forjan: Vatrogasci su trpjeli mobing

Grad Koprivnica nema službenih vozila, rekla je, a dva automobila tvrtke Trg ne mogu zadovoljiti sve potrebe. Stoga se ovo rješenje nametnulo kao ekonomičnije.
– Grad je proteklih godina ostvario milijun kuna uštede na automobilima, zamislite samo koliki bi trošak za građane bila još dva automobila – istaknula je Želježnjak.

Također, rekla je, medijski napisi kako je naredila Slavku Lakušu, zapovjedniku JVP da otpusti osobu koja je putne naloge dala u javnost, nisu točni.
– Provest ćemo internu istragu i utvrditi tko je učinio ovu težu povredu službene dužnosti. Ta će osoba biti kažnjena u skladu s propisima – rekla je Želježnjak.