BIBLIOBUS JE U GOLU DOVEO GOŠĆU...

Željka Horvat-Vukelja još jednom oduševila mališane svojim maštovitim pričokazima

10:30h
0
Pričokazi // Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica
Pričokazi // Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Stotinjak djece autorica je oduševila svojim popularnim pričokazima koje opisuje kao pripovjedačko-scenski oblik koji izvodi uz pomoć jednostavnih, ali atraktivnih i maštovitih rekvizita.

U sklopu programa „Bibliobus vam dovodi u goste…“ u Osnovnoj školi Gola nastupila je poznata dječja književnica Željka Horvat-Vukelja.


Susretu su prisustvovali učenici škole domaćina, kao i područnih škola iz Gotalova, Otočke, Novačke i Ždale te najstariji polaznici Dječjeg vrtića Zvončić iz Gole.

Stotinjak djece autorica je oduševila svojim popularnim pričokazima koje opisuje kao pripovjedačko-scenski oblik, kombinaciju pripovijedanja i scenske igre koju izvodi uz pomoć jednostavnih, ali atraktivnih i maštovitih rekvizita.

Čarobna torba Ljubica Torbić i njen novi prijatelj Tomo Ruksić donijeli su u Golu mnogo novih priča.

Osim štapića za ksilofon koji se izgubio, dječaka Jurice koji svira tamburicu, plavog gumbića koji traži posao, djeca su čula i priču o ježiću Žinku koji nije želio ići u školu, o gospođi Hani kojoj su ptice pojele kolač i druge.

Također, mališani su naučili svirati zamišljene instrumente i uz pratnju usne harmonike otpjevali pjesmicu Bratec Martin.

U planu je Bibliobusne službe koprivničke knjižnice da idućeg svibnja ponovo dovede u goste književnika ili književnicu jednoj od osnovnih škola na području Županije, u mjestima u kojima ima stajališta.

 

čitam...