Željka Markić s križevačkim HSS-ovcima

08:06h
0
Sastanak križevalkih članova HSS-a s dr. Željkom Markić // Foto: HSS

Na jučerašnjoj sjednici Odbora Podžupanijske organizacije HSS-a Križevci članovi odbora koordinirali su aktivnosti oko potpore inicijativi udruge „U ime obitelji” za raspisivanje referenduma za promjene Izbornog zakona kojima bi se omogućilo direktno biranje zastupnika za Hrvatski sabor principom preferencijalnih glasova te niz drugih demokratskih iskoraka koji bi podigli stupanj demokracije u hrvatskom društvu.


Hrvatska seljačka stranka i dalje je jedina politička stranka u Hrvatskoj koja je otvoreno stala uz „inicijativu demokratizacije hrvatskog društva”, a na takvom stavu HSS-a članovima Podžupanijske organizacije osobno je zahvalila i čestitala dr. Željka Markić, članica Organizacijskoga odbora građanske inicijative „U ime obitelji”.

Dr. Markić komentirala je zabrinjavajuću razinu medijskog ignoriranja koja ukazuje na to koliko je medija pod izravnim utjecajem političkih opcija koje se otvoreno protive ovoj inicijativi. Zbog takve medijske blokade potpisi se ne prikupljaju dovoljno brzo te je ishod inicijative upitan.

Predsjednik Gradske organizacije HSS-a Križevci Tomislav Katanović zahvalio je dr. Markić na dolasku iizrazio zadovoljstvo i ponos činjenicom da je HSS jedina politička stranka koja je prihvatila inicijativuza rezanje moći političkih elita i demokratizaciju društva.

Nakon sastanka sudionici su zaključili da će svim građanima uputiti još jedan poziv na buđenje i potporu inicijativi te pozvati građane da svojim potpisom podrže inicijativu „Biraj zastupnike imenom i prezimenom”.

Potpisi se prikupljaju u Križevcima na Trgu J.J.Strossmayera do nedjelje, 5. listopada u vremenu od 9 do 13 i od 15 do 17:30 sati.

čitam...