Uoči utakmice s Dinamom

Željko Kopić: Sutra će se vidjeti da smo maksimalno unutra i da možemo pružiti dobar nogomet

13:02h
0
Željko Kopić s pomoćnikom Željkom Bašićem uveo je novi duh u Slavenovu svlačionicu // Foto: Ivan Brkić
Željko Kopić s pomoćnikom Željkom Bašićem // Foto: Ivan Brkić

Igrači koji su nam se nedavno pridružili iskoristili su prvenstvenu stanku za aklimatizaciju i individualizaciju programa te dovođenje u optimalno stanje, rekao je trener Željko Kopić.

Nakon prvenstvene stanke, sutra u 18 sati Slaven Belupu u goste dolazi Dinamo. Slavenaši nisu u blistavom stanju, na pobjedu se čeka već dugo, no stanje se donekle stabiliziralo dvama remijima u dvije posljednje utakmice.

– Prvenstvenu stanku iskoristili smo za analizu dosadašnjih rezultata, igara i tablice i manje-više je situacija realna. U nekim utakmicama mogli smo i bolje, u nekima smo dobili možda i više nego što smo zaslužili. Igrači koji su nam se nedavno pridružili iskoristili su prvenstvenu stanku za aklimatizaciju i individualizaciju programa te dovođenje u optimalno stanje – rekao je trener Željko Kopić.

Nk Slaven Belupo - Nk Dinamo
Očekuje se težak dvoboj // Foto: Ivan Brkić

Tijekom stanke doveden je i još jedan igrač, napadač Josip Tadić, za kojeg Kopić tvrdi da je u solidnom stanju, no nije još spreman jer je od zime igrao vrlo malo u Turskoj. Ipak, ne dvoji da će uskoro donijeti mnogo toga dobroga za momčad.

Protiv Dinama sigurno neće nastupiti Pokrivač, Radić, Tadić i Helder, dok su Bouadla, Stevanović i Barić pod velikim upitnikom. No, to ne mijenja činjenicu da će za pozitivan rezultat protiv Dinama svi na terenu morati dati svoj maksimum.

– Energija je dobra, dečki dobro rade i vjerujem da ćemo već sutra vidjeti da smo maksimalno unutra i da ćemo pokazati dobar nogomet. Teško je procijeniti kolika je trenutna snaga Dinama zbog svih igračkih i trenerskih promjena, no mi moramo ići na najjače i dati sve od sebe – smatra Kopić.

Kapetan Vedran Purić u nogama ima već mnogo utakmica protiv Dinama, a predviđa da će najviše opasnosti dolaziti s krila na kojima kvalitetom odskaču Soudani i Fernandes.

– Moramo držati Dinamo što dalje od našeg gola, biti koncentrirani u defenzivi i iskoristiti svoje šanse koje ćemo sigurno imati – rekao je Purić.

Navijači se pozivaju da još danas između 14 i 17 sati kupe ulaznice u pretprodaji kako bi izbjegli očekivane gužve koje će sutra biti na blagajnama. Očekuje se i dolazak većeg broja Dinamovih navijača na utakmicu.