Ideja je zapela u realizaciji

Željko Lacković naišao na neočekivane prepreke u pružanju besplatne pravne pomoći građanima: Ako treba, idem na Upravni sud ili ću trpjeti sankcije zbog toga

Ideja je zasad na čekanju jer je naišao na neočekivane prepreke i probleme u realizaciji.

07:30h
0
Željko Lacković // Foto: Sanjin Bojić

Krajem veljače predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća, saborski zastupnik i odvjetnik po struci Željko Lacković najavio je pokretanje usluge besplatnih pravnih savjeta za građane.


Tada je rekao da smatra kako će to podići ugled odvjetničke struke, ali i političara, te da može pomoći građanima svojim dugogodišnjim odvjetničkim iskustvom. No, ta je ideja zasad na čekanju jer je naišao na neočekivane prepreke i probleme u realizaciji.

– Dobronamjerno sam želio to pokrenuti, očekujući da neću naići ni na kakve zapreke, no onda mi je izvršni odbor Hrvatske odvjetničke komore uskratio mogućnost pružanja besplatne pravne pomoći. Već sam bio napravio kontakte s dekanima Pravnog fakulteta u Rijeci i u Zagrebu te osigurao minimalne tehničke uvjete koji su potrebni. Uložio sam prigovor na takvu odluku, smatram da, iako mi je status odvjetnika u mirovanju, mogu kao saborski zastupnik biti jedna od osoba koja pruža savjete pravne pomoći. Ne bih bio u sukobu interesa ni kao odvjetnik ni kao saborski zastupnik – uvjeren je Lacković.

Najavljuje da, ako ne dobije pozitivno rješenje, ide na Upravni sud ili će otrpjeti sankciju i biti izbrisan iz Odvjetničke komore kao odvjetnik u mirovanju.

– Zaista želim omogućiti građanima, koji trebaju jednostavan pravni savjet, da ga mogu na brz i efikasan način dobiti. No, morat ću pričekati dodatno obrazloženje i promjenu odluke Hrvatske odvjetničke komore – rekao je Lacković.

čitam...