Ipak redovna sjednica

Željko Lacković najavio raspravu o Piškornici na sjednici Županijske skupštine

11:59h
0
Željko Lacković // Foto: Matija Gudlin

Sjednica će biti redovna i očekujemo da će članovi Skupštine i javnost dobiti sve potrebne podatke. Nitko se ne protivi građenju centra ili bilo kakvom rješenju, ali trenutno stanje nije rješenje, rekao je Željko Lacković.

Na sjednici Županijske skupštine koja će se održati u ponedjeljak prva točka dnevnog reda bit će izvještaj o stanju na odlagalištu otpada Piškornica, mjestu koje je još uvijek predmet prijepora između županijskih i gradskih dužnosnika.

U toj će raspravi bez sumnje biti vrlo aktivan gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, koji je imao namjeru sazvati izvanrednu sjednicu prikupljanjem potrebnih potpisa.

– Podnijeli smo zahtjev koji ima potpise dovoljnog broja članova Županijske skupštine. Sjednica će biti redovna i očekujemo da će članovi Skupštine i javnost dobiti sve potrebne podatke. Nitko se ne protivi građenju centra ili bilo kakvom rješenju, ali trenutno stanje nije rješenje. Važno je da se ne nastavi dovoz otpada bez kontrole i razloga, sve mora biti jasno i detaljno obrazloženo – komentirao je Lacković tijekom događanja na Europskom tjednu kretanja koja su se održala prošloga tjedna u Đurđevcu.

Podsjetimo, odlagalište otpada na Piškornici ovog se ljeta dva puta zapalilo, što je samo dodatno potaknulo već postojeće rasprave oko gospodarenja otpadom i njegovog dovoženja iz drugih dijelova Hrvatske, prvenstveno Rijeke, na prostor pokraj Koprivničkog Ivanca.

čitam...
Loading...