'nek se obrati djeci i ženama'

Željko Lacković odgovorio Korenu: Ne mora biti nervozan, slike svih župana ostaju u prostorima Županije

Za grad Đurđevac i okolne općine Županija, u čijoj ingerenciji je zdravstvo, ne radi ništa, a odgovor da se nisu javili na natječaj građane Đurđevca koji uredno plaćaju zdravstveno, izvršavaju svoje obaveze prema državi uopće ne interesira, govori Željko Lacković.

15:00h
0
Željko Lacković // Foto: Jurica Karan

Darko Koren na današnjoj Kavi s novinarima prozvao je više puta saborskog zastupnika Željka Lackovića i poručio mu kako je na najboljem putu da mu postane neprijatelj. Razlog tome je netom održana sjednica Županijske skupštine i komunikacija između vijećnika i župana koja je, prema Darko Korenu, bila neprimjerena i prešla granicu korektnosti.

Za komentar županovih riječi kontaktirali smo ‘napadnutog’ saborskog zastupnika i predsjednika Gradskog vijeća Željka Lackovića. Prvo je prokomentirao slučaj zdravstva koji je izazvao polemike na Županijskoj skupštini.

– U gradu Đurđevcu sa 25 tisuća stanovnika, od čega je pola žena, predviđena su dva ginekologa, a zadnje tri godine ovdje je jedan ginekolog. To je ingerencija župana i županijskog Doma zdravlja. Ima jedan doktor koji radi dvije ordinacije, a doktorica koja je tu, koja je sad dala otkaz, dvije godine bila je na bolovanju, vratila se dva mjeseca radit’ i nakon toga je dala otkaz. Preko tri godine nema drugog ginekologa. Za grad Đurđevac i okolne općine predviđena su dva pedijatra. Radi jedan od 80 godina. Za grad Đurđevac i okolne općine Županija, u čijoj ingerenciji je zdravstvo, ne radi ništa, a odgovor da se nisu javili na natječaj građane Đurđevca koji uredno plaćaju zdravstveno, izvršavaju svoje obaveze prema državi uopće ne interesira – govori Željko Lacković.

– Da možemo, tražili bi da sami upravljamo zdravstvenim sustavom na području grada i uredili bi ga na način da on funkcionira. Dokaz tome kako vodimo ustanove je osnovna škola. Nek dođe dožupan Ljubić i nek vidi kako sad naša škola izgleda, na području grada investirano je više nego na području županije iz EU fondova. To je što se tiče zdravstva i ustanove i stoga je svakom čovjeku jasno zašto mi želimo i ustanovu koja bi se bavila zaštićenim dijelovima prirode jer ih je 15 lokalitet plus 15 područja o kojima se brinu dvije osobe – upućuje javni poziv Lacković.

Prije i poslije // Đurđevačka OŠ o kojoj govori Lacković

Osvrnuo se zatim na podbadanja na osobnoj razini.

– Što se toga tiče, ne želim komunicirati sa županom, ne mora se on meni obraćati. Očito je on nervozan, ja nisam uopće. Nek se obrati ženama koje čekaju duplo duže na pregled kod ginekologa, nek se obrati roditeljmia djece koja idu kod pedijatra u Đurđevcu, nek se obrati djeci i roditeljima pedijatrije u Koprivnice i nek reče da je on župan sa puno iskustva. Koliko je župan uspješan ja ne trebam komentirati nego se vidi koliko je poljoprivrednih hektara zemljišta prijavio za navodnjavnje i koliko je ta PORA uspješna pod njegovim rukovođenjem jer on je direktno nadležan, čak je i ured za EU projekte bio unutar njegovog ureda do prije kratkog vremena – uzvraća Željko Lacković.

Prokomentirao je i vlastite ambicije koje je spomenuo župan Koren.

Župan je nervozan, a ne mora biti nervozan jer slike svih župana ostaju tamo na zidu pa će i njegova. Politički ako smatra da je neprimjeren način komuniciranja pitanje u kojem će sektoru on dobiti plaću kakvu dobiva kao župan, meni je to vrlo jasno. Vjerojatno ga je uznemirilo to što sam ga pitao gdje će raditi nakon politike – završio je Željko Lacković.

Obnovljena Osnovna škola u Đurđevcu
Obnovljena Osnovna škola u Đurđevcu
Obnovljena Osnovna škola u Đurđevcu
Obnovljena Osnovna škola u Đurđevcu