posjet zagrebačkoj upravi

Željko Lacković predvodio predstavnike hrvatsko-kuvajtske međuparlamentarne skupine prijateljstva, planira se suradnja s gospodarstvenicima

Preko Hrvatske gospodarske komore planiraju kontaktirati s našim proizvođačima, odnosno izvoznicima koji bi mogli konkurirati na njihovome tržištu, budući da Kuvajt uvozi gotovo 100 posto hrane i 75 posto vode.

14:31h
0

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima jutros je u Gradskoj upravi primio predstavnike Hrvatsko-kuvajtske međuparlamentarne skupine prijateljstva koje je predvodio Željko Lacković, voditelj hrvatsko-kuvajtske međuparlamentarne skupine prijateljstva i Rakan Alnusf, zastupnik u Nacionalnoj skupštini Države Kuvajt.


Željko Lacković je nakon sastanka istaknuo da su gosti u trodnevnome posjetu Hrvatskoj radi osnaživanja gospodarskih odnosa dviju država. Preko Hrvatske gospodarske komore planiraju kontaktirati s našim proizvođačima, odnosno izvoznicima koji bi mogli konkurirati na njihovome tržištu, budući da Kuvajt uvozi gotovo 100 posto hrane i 75 posto vode. Nakon što je u veljači ove godine predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kuvajtu, očekujemo da se i u Hrvatskoj otvori kuvajtsko Veleposlanstvo koje trenutačno djeluje iz Praga, a pomoć nam je ponudio i gradonačelnik Milan Bandić, rekao je saborski zastupnik Lacković.

Politički odnosi između Kuvajta i Hrvatske su zaista izvrsni, a želimo da na istoj razini budu i gospodarski jer bez toga ne možemo biti zadovoljni, osobito znademo li da je vrijednost robne razmjene naših dviju država oko 20 milijuna dolara, rekao je zastupnik Rakan Alnusf.

Grad Zagreb je multikulturalni, multinacionalni i multietnički grad i smatramo da ga upravo to krasi. U veljači ove godine nas je posjetila hrvatska predsjednica te je dogovorena suradnja na različitim projektima, a  priželjkujemo što više ovakvih posjeta, dodao je Rakan Alnusf.

čitam...