Burna rasprava na skupštini

Željko Vugrinec (SDP): Župan si minorno smanjuje plaću koja je u rangu s razvijenijim županijama, Koren: Žalosno je što se na ovaj način skupljaju politički poeni

Župan Koren svima im je odgovorio rekavši da nije ni sumnjao da će ova odluka potaknuti rasprave ispod svakog nivoa i da je žalosno da se na ovaj način skupljaju politički poeni. 

18:25h
0
Županijska skupština 26.09.2017.
Darko Koren kaže da se ne zamara optužbama // Foto: Matija Gudlin

S 26 glasova za i 11 suzdržanih, podržana je odluka o smanjenju plaća župana i dožupana Koprivničko- križevačke županije.

O tome smo već ranije pisali, kad je župan Darko Koren istaknuo zašto se odlučio na ovaj potez.

Kao što je bilo i za očekivati, Željko Vugrinec, ispred Kluba SDP, kritizirao je ovu odluku.

– Ovo je minorno smanjenje plaće te odluku ne možemo podržati. Imate plaću u rangu s razvijenijim županijama, sedmi ste na na ljestvici po tome. A mi smo županija s najvećim hrpama smeća, imamo najveći broj nezaposlenih te najmanji broj visoko obrazovanog stanovništa. Ako ćemo biti za, mi ćemo podržavati vaš nerad – oštar je bio Vugrinec.

Željko Vugrinec, član koprivničkog Gradskog vijeća // Foto: Matija Gudlin
Željko Vugrinec // Foto: Matija Gudlin

Nezavisni Željko Lacković je iskazao zadovoljstvo i podržao župana u ovoj odluci.

– Nije bitno koliko iznosi smanjenje nego da župan vidi, da šalje poruku da će se morati štedjeti koliko god to bilo nepopularno – kazao je Željko Lacković.

– Smanjenje plaće je čisti politički potez, to je smiješno. Mogli ste više smanjiti i dati primjerice, učenicima za knjige. Prije smo to predlagali pa ste se smijali tom potezu – oštar je bio Ivica Lukač (SDP).

Na njega se nadovezao Dejan Kutičić iz Živog zida istaknuvši da su problem hrvatske politike profesionalni političari.

– Župane, u Županiji imate zaposlenih pravnika. Zašto bi vi imali veću plaću od njih. Imaju isto kvalifikacija i zahtjevan posao kao i vi – kazao je Kutičić.

Župan Koren svima im je odgovorio rekavši da nije ni sumnjao da će ova odluka potaknuti rasprave ispod svakog nivoa i da je žalosno da se na ovaj način skupljaju politički poeni.

čitam...