Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije

Žene iz svih dijelova županije predstavit će svoje životne priče, kreativnost i posebnost, a stiže i posebna gošća iz Austrije

Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije održat će se 5. listopada u 18 sati u koprivničkom Domu mladih. Žene će se predstaviti na štandovima, a posjetitelji će moći uživati i u kulturno-umjetničkom programu.

11:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Festival žena iz ruralnih područja ove će godine okupiti 11 kreativnih, marljivih i svestranih žena iz raznih dijelova županije te jednu gradišćansku Hrvaticu iz Austrije, koje će prezentirati raznolikost i posebnost svojih životnih priča, ali i krajeva iz kojih dolaze.

Ovogodišnja manifestacija osmo je izdanje ovog festivala, a kroz godine se isprofilirao kao jedinstven ne samo u Hrvatskog nego i u regiji.

Foto: Ivan Balija
Verica Rupčić // Foto: Ivan Balija

Naš projekt jedinstven je i dobro prihvaćen, često nas i iz drugih krajeva traže da im pomognemo u organizaciji, no nitko se dosad nije još odvažio na to. U osam godina sudjelovalo je 86 žena, što je respektabilna brojka. Ovaj festival jedina je manifestacija koja daje priliku ženama da se pojedinačno prezentiraju, pokažu svoju kreativnost, rad, hobije, svestranost, različitost i posebnost. Nažalost, naše žene su samozatajne i skromne pa ih je ponekad teško motivirati da sudjeluju – rekla je predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova i potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Foto: Ivan Balija
Darko Koren // Foto: Ivan Balija

Festival je pohvalio i župan Darko Koren, koji je zadovoljan evolucijom manifestacije u kojoj više nema natjecateljskog karaktera.

– To je bolje jer nema stresa i pritiska. Prilika je to da upoznamo posebnosti našeg prostora, a ove žene su najbolji promotori za ostvarenje tog cilja – izjavio je Koren.

Suorganizator festivala je i Grad Koprivnica. Zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec zahvalila je svima koji pridonose ovoj jedinstvenoj manifestaciji i istaknula da je Grad rado podržava.

Drago mi je što se mijenja paradigma i žene ruralnih područja više nisu vezane samo za kuću i domaćinstvo, već sudjeluju u društvenim i kulturnim aktivnostima svojih zajednica – zadovoljna je M. Samoborec.

Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije održat će se 5. listopada u 18 sati u koprivničkom Domu mladih. Žene će se predstaviti na štandovima, a posjetitelji će moći uživati i u kulturno-umjetničkom programu. Medijski pokrovitelj festivala je portal ePodravina.hr.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija