Doza nadahnuća

Žene treba voljeti, a ne razumjeti

Žene u svim svojim ulogama i svim nastojanjima da su tu za druge, zaboravljaju da one imaju privilegiju biti nježne senzibilne i jake istovremeno. Da su one te koje brinu za dom, obitelj, za to da sve bude uredno čisto, da su svi siti i zadovoljni i to sve uz svoj stalni posao.

18:00h
2
Podijeli objavu

Kao žena i po prirodi svojeg posla moram primijetiti da je žena u našem društvu i okolini još uvijek smatra slabijom, neravnopravnom, nevrijednom, podčinjenom, slabije plaćenom, manje obrazovanom i sl. Samo se rijetke u našem društvu slave kao majke, žene, kraljice, ili zašto je princeza Diana tako posebna žena koju treba slaviti. Nju smatraju ženskom ikonom, posebno brižnom majkom, jadnom prevarenom suprugom, koja se borila za sebe i svoju djecu, ženom koja je bila seksi i uvijek tužna, koja se davala za druge.

Sve smo mi princeza Diana. Većina od nas je majka i zaboravljamo uvijek koliko je to privilegirana uloga. Mi rađamo život. Zar to ne treba slaviti, zar to nije važno i posebno. Svaka majka zna koliko truda, brige, požrtvovnosti, ljubavi ulaže u odgoj djece. To treba poštovati i cijeniti jer mi odgajamo buduće generacije.

Žene u svim svojim ulogama i svim nastojanjima da su tu za druge, zaboravljaju da one imaju privilegiju biti nježne senzibilne i jake istovremeno. Da su one te koje brinu za dom, obitelj, za to da sve bude uredno čisto, da su svi siti i zadovoljni i to sve uz svoj stalni posao. Žene zaboravlja na sebe i zaboravlja se voljeti zaboravlja svoju važnost. S vremenom se počinje osjećati iscrpljeno, nevoljeno, zaboravljeno, gubi samopouzdanje.

I neću spomenuti onaj pogrdni naziv za ženu koji se još uvijek prečesto upotrebljava u našem svakodnevnom govoru. No, naša je privilegija biti lijepe, biti dotjerane, naša je privilegija imati zanosno tijelo i biti seksi. Ljepota naše duše i našeg tijela je naša priroda isto kao i majčinstvo. Drage moje, volite se, cijenite se, mazite se, ugađajte si jer ste vrijedne, lijepe, pametne i seksi.

Žene treba voljeti, a ne razumjeti.

Podijeli objavu
 • Pero

  Strasno koliko los tekst. Ne znam bih li rekao da je mizogin ili da je napisan od strane zene koja uopce ne razmislja o temi koju je pisala.
  Zene odgajaju djecu, nove generacije, a sto onda cine muzevi/muskarci? Ili je to nesto sto bi tako trebalo i biti pa bolje ne cackati mecku?
  Da i ne spominjem ideju po kojoj zene uz stalni posao jos moraju biti i kucni robovi ostaloj obitelji i to se jos spominje kao privilegija u nastavku teksta.
  A kad smo kod privilegija, nazivati privilegijom podjarmljivanje zena pod egidom dotjeranosti, ljepote, seksi i zanosnog tijela… Koja glupost. Pa nije to privilegija. Probajte hodati gradom nenasminkane i nedotjerane pa cete vidjeti radi li se tu o privilegiji ili o nametanju muskih vrijednosti nad zenom. Umjesto da se zene bore protiv sminkanja i seksualizacije tijela vi to dizete na razinu privilegije i jos povezujete ljepotu tijela kao nesto prirodno s majcinstvom. Nakon sto je tone literature napisano o toj temi (da nema nista prirodno u tome da se zene sminkaju za razliku od muskaraca) netko drapi ovakvu glupost. Ono kad um poklekne…
  Zene ne treba ni voljeti, ni razumjeti.
  Zene treba postivati i zalagati se za ravnopravnost

  • jurica

   Ono kad je komentar jaci od clanka…

   Ali kad vec spominjemo, “ravnopravnost i postovanje” je two way street.