Ženska košarka // U Koprivnici odigran pripremni turnir uoči početka nove sezone A2 lige

08:44h
0
Zajednička fotografija // Foto: ŽKK Koprivnica

Proteklog vikenda odigran je pripremni seniorski turnir na kojem su sudjelovale ekipe iz Zaprešića, Karlovca i Koprivnice.


Po sistemu “svaki sa svakim” odigrane su tri vrlo korisne i košarkaški zanimljive utakmice nakon kojih je poredak ekipa bio sljedeći:

1. mjesto – ŽKK KOPRIVNICA (2-0)
2. mjesto – ŽKK KARLOVAC (1-1)
3. mjesto – ŽKK “JABUKA”, Zaprešić (0-2)

Također, sudionicima turnira dodjeljena su i prigodna priznanja:

Najbolji strijelac: Iva Ilić (49p); ŽKK KC
Najbolji igrač: Lea Hajdin; ŽKK KARLOVAC
Uvjerljivo najsimpatičniji trener: Vedran Benić; ŽKK KARLOVAC

Igračice Koprivnice odigrale su dvije izvrsne utakmice, uvjerljivo pobjedivši vrlo dobre ekipe iz Zaprešića i Karlovca.

U 1. utakmicu domaće igračice krenule su vrlo motivirano, te su vrlo brzo nametnule svoj ritam odvojivši se tako rezultatski od ekipe Jabuke, što rezultira rutinskom pobjedom od 16 poena razlike.
Ekipa Koprivnice je u toj utakmici koristila tri različite vrste obrana koje su funkcionirale vrlo dobro, dok se napadački kroz odličnu tranziciju i uigrane akcije dolazilo do zaista lijepih poena.

Pohvala ekipi, a posebice standardno dobroj Ilić, šuterski raspoloženoj Valentini Šestak te napokon adekvatno motiviranoj Lončarek.

Valja spomenuti i ovogodišnja pojačanja (Kiš, Gregurek, Dević) koja su u svojim minutama pružile kvalitetu više u korist ekipe.

ŽKK KOPRIVNICA – ŽKK “JABUKA” 67:51
(24:11; 20:8; 17:15; 6:17)

ŽKK KOPRIVNICA:
Đukin 3, Markek 6, Šestak G, Čehok 4, Lončarek 13, Dević, Ilić 29, Kozolić, Mihalić 3, Šestak 8, Gregurek, Kiš.

U 2. utakmici protiv ekipe Karlovca scenarij je bio sličan kao i u 1. utakmici – kroz snažan ritam i lucidna rješenja u napadu rezultatski utakmica vrlo brzo postaje izvjesna te je ostvarena pobjeda od 30-tak poena razlike.

ŽKK KOPRIVNICA – ŽKK KARLOVAC 73:43
(21:13; 20:9; 12:10; 20:11)

ŽKK KOPRIVNICA: Đukin 4, Markek , Šestak G, Čehok 6, Lončarek 25 , Dević, Ilić 20 (3×3p), Kozolić, Mihalić 2, Šestak 15, Gregurek, Kiš.

U terminu odigravanja prethodno spomenutih utakmica mlađe snage kluba (’01. i mlađe) su bile u Novom Mestu na utakmicama AlpeAdria lige – veselimo se doprinosu nekih od njih čak i u seniorskoj konkurenciji s naglaskom na trenericu/igračicu Koroliju.

Velika zahvala gostima na dolasku i sportskom nadmetanju.

Naredni vikend ekipu Z14 očekuje domaća utakmica kontra Podravca, dok u sklopu A2 lige seniorke idu na megdan Međimurkama.

čitam...