koprivnica

Zimska liga opet se igra, prijave su počele, nagradni fond je 90.000 kuna, Milivojević: Želimo zagristi do kraja, nadamo se brojci od 1000 natjecatelja

Ulaznica za gledatelje bit će dva eura u početku i vjerojatno četiri eura pri kraju turnira, dok će najbolja ekipa kući ponijeti 5000 eura

15:41h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Ponajbolji hrvatski malonogometaši, ali i ne samo oni, ove zime ponovno će pokazivati umijeća na parketu koprivničke srednjoškolske dvorane. Drugim riječima, nakon dvije godine stanke uzrokovane koronom, na scenu se vraća koprivnička Zimska liga koja je tijekom proteklog desetljeća Koprivnicu stavila visoko na mapu dvoranskih turnira. Svi se nadaju da će se ta tradicija nastaviti, prije svega organizatori iz Udruge za mali nogomet Koprivnica.

Kažu kako odluka nije bila laka, što je i razumljivo s obzirom na okolnosti koje su iza nas, ali i one u kojima trenutno živimo. Ipak, kako je naglasio predsjednik Udruge Sergej Milivojević, krenuli su ovaj put jako.

– Želimo zagristi do kraja, želimo ići jače nego dosad, i što se tiče organizacije i promidžbe malog nogometa. Bilo je skepsi hoćemo li ići u sve ovo ili ne, jer znamo da se neki turniri ne vraćaju uopće nakon ove krize, ali mi opet kroz sve tri kategorije želimo doći do otprilike 1000 natjecatelja, što nas je krasilo posljednjih godina. Preuzeli smo rizik, nagradni fond postavili na 90.000 kuna i to je vrhunac naše moći, ali i jednog ovakvog turnira – rekao je Milivojević.

Zimska liga Koprivnica
Foto: Vedran Tkalec

Po običaju, turnir će se igrati u dvorani Srednje škole, počet će 17. prosinca i trajati sve do 15. siječnja. Prijave ekipa traju do tjedan dana prije prve utakmice, odnosno do 10. prosinca, a dva dana kasnije bit će i javno izvlačenje. Kotizacija po ekipi je 800 kuna i to vrijedi i za seniore i za veterane, dok pioniri igraju bez kotizacije. Što se tiče prijava za seniore i veterane, primaju se na brojeve mobitela 099/6601080 i 098/9112872, odnosno na email umnk2008@gmail.com, dok se pioniri prijavljuju na broj 099/6917598. Ono što treba naglasiti je to da sve ekipe moraju pokriti kotizaciju do samog izvlačenja, a organizatori su otkrili kako se ove godine po ekipi besplatno može prijaviti 12 igrača, dok se svaki naknadni dodatno plaća.

– Svima garantiramo četiri utakmice, kroz koju shemu tek ćemo vidjeti po broju prijavljenih ekipa. Imamo dvije sheme spremne, nadamo se seniorskoj brojci od 32 ekipe, pa bismo složili osam skupina s četiri ekipe i svi bi išli dalje, s time da zadnji onda ide na prvoga iz neke druge skupine. Sve manje od te brojke bi nam stvorilo određene probleme, no dosad smo svake godine imali oko 40-ak seniorskih ekipa pa se nadamo da se nećemo previše spuštati. Što se tiče veterana, očekujemo barem 16 prijavljenih ekipa – poručio je Milivojević.

Zimska liga Koprivnica
Foto: Vedran Tkalec

Za one najbolje dečki iz Udruge osigurali su i vrijedne nagrade. Fond za seniore iznosi 10.000 eura, s time da će prvi odnijeti 5000, drugi 2500, treći 1500 i četvrti 1000 eura. Najbolji veterani postat će bogatiji za 1000 eura, drugi će uzeti 500, treći 250, a četvrti 150 eura. Pioniri, jasno je, igraju za medalje i pehare.

Također, organizatori se nadaju i podršci publike, koja u Koprivnici nikada nije izostala, a svi oni koji će od prvog dana dolaziti u dvoranu na ulazu će morati izdvojiti dva eura. U završnici će ta cijena ulaznice vjerojatno koštati četiri eura, ali tu cijenu u UMNK-u tek moraju usuglasiti. Kako god bilo, ljubitelji malog nogometa napokon će doći na svoje i to je u cijeloj ovoj priči i najvažnije.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW