Zimska služba spremna za nadolazeću zimu

13:07h
0
Zimska služba spremna za nadolazeću zimu // foto: Glas Podravine

U srijedu je na gradskom sajmištu izvršena smotra vozila Zimske službe Grada Koprivnice. Zimska služba s radom je započela 15. studenog i radit će sve do 15 ožujka iduće godine, a u planu im je održavanja nerazvrstanih cesta, gradskih ulica, trgova i parkirališta u zimskom razdoblju na području grada Koprivnice.

– Raspolažemo sa dovoljno posipala, soli i kamenog agregata, a dovoljno je zimske opreme koju smo danas pokazali na smotri zimske opreme – rečeno je na jutarnjoj smotri.

 

Planom zimske službe obuhvaćeno je više od 150 km nerazvrstanih cesta koje su pod gradskom nadležnošću i nešto manje od 50 km pješačko-biciklističkih staza. Odabrani izvršitelj zimske službe je „Koming“ d.o.o. iz Koprivnice.

Pored nerazvrstanih cesta predviđeno je održavanje nogostupa u duljini 40 km, a te radove će obavljati GKP “Komunalac” d.o.o..

Ukupni iznos predviđen za zimsko održavanje je 1 milijun i 850 tisuća  kuna, a sredstva su osigurana u Proračunu Grada Koprivnice.

Na kraju napomenimo kako glavne gradske prometnice spadaju u prvu kategoriju i one će se prve čistiti kada za to dođe vrijeme. Nakon njih na red dolaze ostale glavne gradske ulice i mjesne ceste, dok svi ostali putevi dolaze u obzir tek nakon što se na prethodnima osigura prohodnost. Kolnici i ceste moraju biti prohodni u roku od najviše šest sati nakon prestanka padanja oborina.