Živi zid ponovno u akciji // Prijeti se deložacijom obiteljima iz Križevaca i Koprivnice

16:19h
0
Obitelj Mužević

Sve lošija gospodarska situacija, neprestano dijeljenje otkaza i veliki troškovi života dovode sve više ljudi na sam rub egzistencije. U sličnoj se situaciji našla i obitelj Mužević iz Križevaca. Naime, njima prijeti i da, osim bez zaposlenja, ostanu i bez krova nad glavom, jedinim „bogatstvom” koje im je ostalo. No da se to ne bi dogodilo, sve što je u njihovoj moći će poduzeti članovi Živog zida – nevladine, neprofitne i neovisne udruge za zaštitu, promicanje i razvoj ljudskih prava i sloboda.

– Podigao sam kredit sa željom da riješim problem krovišta koje je prokišnjavalo i nadogradim kuću, a sada ću vjerojatno ostati bez nje. Do problema je došlo zato što sam odmah nedugo nakon podizanja kredita dobio otkaz na poslu i našli smo se u situaciji da nemamo od kuda vraćati kredit. Pokušali smo dogovoriti i neki reprogram s bankom, ali za to bi netko od obitelji trebao biti zaposlen, a kako to nije slučaj, dobili smo otkaz kredita i prijetnju deložacijom iz kuće – teško priča Marijan Mužević iz Poljane Križevačke, dok njegova supruga pored njega plače.

Zbog situacije u kojoj su se našli, odlučili su se obratiti Udruzi Živi zid, u nadi da će im oni barem donekle uspjeti pomoći da sačuvaju toliko voljeni i teško stečeni krov na glavom.

– Nakon što smo se obratili Živom zidu, u banci su počeli razgovarati s nama. Posljednja informaciju koju imamo jest to da je naš predmet u banci na doradi te da će nam se predložiti neki dogovor nakon što se sastane nadležna komisija. Nadamo se da će se naći neko rješenje i da neće doći do deložacije – objasnio je kako trenutno stoje stvari Miroslav Mužević, Marijanov sin.

Dodao je i kako im se javilo još desetak obitelji s križevačkog područja s vrlo sličnim problemima, kao i neke s područja Koprivnice. Marijan je pozvao sve njih da se obrate Živom zidu, jer smo se zajedničkim snagama može oduprijeti sustavu.