Zlatko Dalić na klupi Slavena debitira u nedjelju u derbiju s Hajdukom

19:26h
0

090808-poldi-mZlatko Dalić od subote prije podne novi je trener Slavena Belupa, nakon što je u petak raskinuta suradnja dosadašnjeg trenera Milivoja Bračuna i kluba. Tako će Dalić u nedjelju u 20,10 sati (HTV 2) voditi Slaven Belupo u utakmici s Hajdukom, klubom u kojem je donedavno Dalić kotirao kao kandidat za trenera.


Zlatko Dalić bio je igrač u Varteksu, a nakon završetka nogometne karijere trenirao je Varteks, Rijeku i Dinamo iz Tirane. Jedan je od trenera mlade reprezentacije u stručnom stožeru Dražena Ladića.

Zlatko Dalić modernih je pogleda na nogometnu igru, takav trener Slavenu Belupu treba, a odlikuje ga i dobra komunikativnost, što je i dosad bila odlika Slavenovih trenera, jer bez široke javnosti klub postaje sam sebi svrhom i nije svojina u navijačkim srcima.

S Dalićem se stupilo u kontakt odmah u petak, ali je konačni dogovor obavljen u subotu prije podne. U podne je sazvana konferencija za novinare, na kojoj je direktor kluba Robert Markulin predstavio novog trenera.

Zlatko Dalić obratio se novinarima sljedećim riječima:

– Slaven Belupo dobra je momčad i mora postizati bolje rezultate nergo do sada. Moramo se vratiti sustavu i igri koji su bili u momčadi prije ove sezone, i to zbog toga što Slaven Belupo ima takav profil igrača – rekao je uvodno Dalić.

On nije dvojio oko toga odazvati se ili ne, kad je dobio poziv:
– Ne, naprotiv. Zahvaljujem Slavenu Belupu na iskazanom povjerenju.

Zna za ciljeve koprivničke momčadi.

– Slaven Belupo mora imati amibicije jednake prijašnjoj sezoni, a to je klub u kojem postoje svi uvjeti za rad igrača i trenera i u svim segmentima dobro se radi – kaže Dalić.

Dalić će sjesti na klupu kao debitant u Slavenu Belupu, a zanimljivo da zbog bolesti Ivice Kalinića i na Hajdukovoj klupi sjedi debitant Joško Španjić. Stručni stožer ostaje isti, ništa se ne mijenja, dakle Omrčen-Čeko, Bali i Crnac i dalje su treneri prve momčadi.

– Sutra će s Hajdukom biti teška utakmica, ali vjerujem u pozitivni rezultat moje nove momčadi – rekao je Dalić, no nije mogao izdiktirati sastav, jer je to naumio nakon večerenjeg treninga u subotu.

No, dozvolio je novinarima da objave ”svoj” sastav. Pa evo, uz vjerojatnost da umjesto nekih u sastavu budu Delić i Vojnović.

Slaven Belupo (4-1-3-2): Rodić – Csizmadia, Kokalović, Rogulj, Purić – Poldrugač – Gregurina, Šafarić, Posavec – Jurić, Vručina.

čitam...