Zlatko Dalić očekuje veći doprinos pojedinaca i pobjedu nad Karlovcem

11:38h
0
090821-dalic

090821-dalic-mU Koprivnici bi se u subotu mogla odigrati vrlo zanimljiva utakmica. Slaven Belupo bit će domaćin Karlovcu, čiji trener Igor Pamić euforično najavljuje opću ofenzivu i pobjedu protiv Farmaceuta. Karlovčani su odlično krenuli u prvenstvo, ali nešto će se u subotu valjda pitati i Vručinu i društvo. A oni su kod kuće ipak najopasniji.

– Karlovac nam dolazi prepun naboja, elana i motiva, jer nisu izgubili niti jednu utakmicu. Goropadni su, no mi smo domaćini, isto smo u fazi dizanja, stoga će utakmica biti teška i neizvjesna. No, vjerujem u momčad i vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat, da ćemo pobijediti – kazao je trener Slavena Belupa Zlatko Dalić na konferenciji za novinare u Plavom salonu Gradskog stadiona u Koprivnici.

– I protiv Hajduka i protiv Šibenika igrali smo dobro kao momčad na terenu, ali nam je nedostajao bolji učinak pojedinaca. Dakle, u tom pojedinačnom dijelu očekujem bolju igru. Jer, kao ekipa smo mi u Šibeniku izvukli bod, ali nismo kao pojedinci dali ono što možemo. U tom dijelu očekujem pomak, tu možemo napraviti više – napomenuo je Dalić.

Momčad koja će istrčati protiv Karlovca bit će ista kao i kontra Hajduka i Šibenika.

– Vojnović i Delić ne mogu nastupiti. Moja je praksa da igrači moraju biti sto posto spremni i u kadru cijeli tjedan. Obojica će nam nedostajati – Vojnović uvijek može napraviti višak i prevagu, a Delić je i protiv Hajduka pokazao da može donijeti promjenu ritma. Žao mi je što ih nema, ali što je, tu je, bez njih se mora. Treći problem je Bilen, koji od utakmice sa Zagrebom vuče ozljedu nosa i još uvijek ne može igrati glavom. Sve su tri ozljede mehaničke prirode, nastale zbog duela tijekom igre, i nemaju veze s trenažnim procesom.

Hoće li izjave iz Karlovca dodatno motivirati vaše igrače?

– Moramo se baviti sobom, a ne drugim stvarima ili protivnicima. Nije moja praksa da se bavim tuđom euforijom, a ono što očekujem jest da pojedinci daju više. Karlovac ima svoj sustav rada i motivacije, no to je njihova stvar, mi moramo gledati sebe. Očekujem dobru utakmicu, da će publika biti zadovoljna, i naravno, pobjedu Slavena Belupa.

Dalić je ukinuo dugogodišnji običaj odlaska u izolaciju uoči domaćih utakmica.

– U subotu ujutro napravit ćemo razgibavanje, nakon toga imat ćemo zajednički ručak. Dečki potom idu doma, nisam pobornik karantena. Vjerujem u igrače da su profesionalci i da brinu sami o sebi. Ne želim biti policajac koji će ih kontrolirati, oni sami znaju što je za njih najbolje. Ako klub vjeruje u njih i njihov profesionalizam, onda su oni obvezni to klubu vratiti na pravi način.

Dva tjedna ste u Koprivnici, kakvi su vaši dojmovi?

– Puno toga sam i prije znao o Slavenu Belupu, no dojmovi su sad još bolji. Klub je organiziran, u njemu se zna red i hijerarhija, važno je zadržati normalan odnos i vjerujem da neće biti nikakvih problema. Željan sam takvog ozračja, sredine koja je ambiciozna, i da se mogu u potpunosti uklopiti u nju – objasnio je Zlatko Dalić.

Utakmica 5. kola T-Com Prve HNL između Slavena Belupa i Karlovca započinje u subotu u 20 sati na Gradskom stadionu u Koprivnici.

Sastav (4-1-3-2): Rodić – Csizmadia, Kokalović, Rogulj, Maras – Poldrugač – Gregurina, Posavec, Šafarić – Jurić, Vručina.
Klupa: Pelin, Purić, Rožman, Nynkeu, Jakšinić, Tepurić, Poredski.
Nedostaju: Bilen, Delić, Vojnović (ozlijeđeni), Čaval (oporavljenik).