Liga prvakinja

Zlatko Saračević ne želi previše otkrivati uoči gostovanja u Ljubljani, radi se na detaljima, K. Ježikova: Mi tamo idemo pobijediti

Saračević naglašava da je Podravka čvrsto na zemlji, znaju gdje su i što su zadovoljni su trenutnim stanjem, ali ono se može svakog trena promijeniti. Svoj cilj su ispunili - ulazak u Ligu prvaka. Za eventualni prolazak skupine Lige prvakinja matematika govori da je potrebno pet bodova. Podravka je trenutno na tri. Preostala su još dva gostovanja i jedan domaći susret. Gošće su u Ljubljani i Győru, a u Koprivnicu dolazi Thüringer. 

14:15h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Rukometašice Podravka Vegete upisale su dvije uvjerljive prvenstvene pobjede proteklog vikenda, odradile dan i pol odmora, te se vratile obavezama. Novi susret koji je na rasporedu koprivničkim prvoligašicama jest gostovanje u Ljubljani. Tamo će Podravka odigrati uzvratni susret 4. kola grupne faze Lige prvakinja protiv Krim Mercatora.

Njihov posljednji susret u Koprivnici završio je podjelom bodova u posljednjim trenucima utakmice, nakon što je Podravka vodila gotovo cijelu utakmicu po dva i tri razlike. Sada je vrijeme za susret u Ljubljani, susret koji je već tradicionalno najavila sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović, trener Saračević i igračica Karina Ježikova.

– Mislim da ekipu ne treba predstavljati, vidjeli ste ih ovdje prije dva nepuna tjedna. Ta utakmica je pokazala da smo ravnopravni protivnici i da u utakmici odlučuju nijanse. Po te nijanse idemo u Ljubljanu. Veseli činjenica da smo napunili dva autobusa s navijačima i da ćemo imati svoje navijače. Vjerujemo u dobar rezultat – kazala je sportska direktorica.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

– Igramo protiv Krima, uspomene su još svježe. Očekujem jako tešku utakmicu, sličnu posljednjoj. Odlučivat će detalji. Kroz video, razgovor i treninge pokušavamo te detalje ‘doštimati’. Što se tiče ekipe, sve cure su zdrave, sve su naspavane – rekao je Saračević.

Trener Saračević nije htio otkrivati na čemu posebno radi uoči nove utakmice.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

– Nemojte se ljutiti, tamo ima hrvatska igračica, one čitaju hrvatske medije, te stvari vam ja ne moram reći. Rekao sam da moramo popraviti detalje, moramo smanjiti tehničke greške, pojačati polukontru. To su one stvari koje svi vide, ali sad da vam pričam na kojim detaljima radimo – ne može. Igramo protiv ekipe koju jako dobro znamo. To su protivnice s kojima bi u 10 utakmica bilo 5-5. Očekujemo jaču, agresivniju obranu Krima nego što je bila ovdje i za to se spremamo – tajanstven je bio glavni strateg Podravke.

Kao i mnoge cure dosad, Karina Ježikova istaknula je sjajnu atmosferu u ekipi i uvijek pristunu želju za pobjedom.

– Atmosfera je sjajna, svi znamo da je ovo sad najvažnija utakmica, radimo na treningu taktiku i sve ostalo, mi tamo idemo pobijediti. Važno je što imamo navijače, to je poticaj za nas. Cure žele puno pobijediti – rekla je vanjska igračica Podravka Vegete Karina Ježikova.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Saračević naglašava da je Podravka čvrsto na zemlji, znaju gdje su i što su zadovoljni su trenutnim stanjem, ali ono se može svakog trena promijeniti. Svoj cilj su ispunili – ulazak u Ligu prvaka. Za eventualni prolazak skupine Lige prvakinja matematika govori da je potrebno pet bodova. Podravka je trenutno na tri. Preostala su još dva gostovanja i jedan domaći susret. Gošće su u Ljubljani i Győru, a u Koprivnicu dolazi Thüringer.