FOTO Zlatni pijetao: Podravka i ove godine najbolja

09:52h
0
120303_zlatni-pjetao01

Ovogodišnji 9. Međunarodni turnir Grada Koprivnice u hrvanju grčko-rimskim načinom za uzraste mlađih i starijih dječaka „Zlatni pijetao 2012.” koji je održan u subotu 3. ožujka u dvorani Gimnazije „Fran Galović” u Koprivnici još jedan puta potvrdio da se radi o vrlo kvalitetnom turniru, turniru međunarodnog karaktera na kojem je iznimno teško doći do odličja.

Brojčano, ovaj turnir nije bio najbrojniji do sada, ali prikazano hrvanje i kvaliteta bila je na zavidnom nivou.

 

Iako su bili pozvani, zbog obveza na nacionalnim prvenstvima koje se istodobno održavao u vrijeme „Zlatnoga pijetla” na turniru nisu mogli nastupili i klubovi iz Češke, Italije, Srbije i Rumunjske. Ukupno je nastupilo 227 hrvača iz 8 europskih zemalja (Poljska, Slovačka, Mađarska, Austrija, Slovenija, BiH, Belgija i Hrvatska) iz 34 kluba koji su svoj put do odličja kročili kroz četiri postavljena borilišta u dvorani. Domaćin, hrvački klub Podravka pred domaćom publikom predstavio se sa ukupno trideset jednim hrvačem.

Devetnaest njih natjecalo se u 11 težinskih kategorija dobne skupine, mlađi dječaci (godišta 2000.-2003.) dok se ostatak, njih dvanaest borilo u starijim dječacima (godišta 1997.-1999.) u 12 težinskih kategorija. Dvanaest odličja, od čega zlatne, dvije u mlađim dječacima i tri u starijim dječacima, jedno srebro u mlađim dječacima te četiri bronce u mlađim i dvije u starijim te uz to još pet plasmana na peto mjesto bilo je više nego dovoljno da i četvrtu godinu zaredom primat najuspješnije ekipe turnira iz ruku ne ispušta hrvački klub Podravka (158 bodova).

Drugo mjesto sa osvojenih 108 bodova zauzeo je hrvački klub Vindija sa osvojenih 108 bodova, a treći sa 84 osvojena boda bili su hrvači hrvačkog kluba Zagreb iz Zagreba. Prva mjesta u uzrastu mlađih dječaka osvojio je Filip Verčević u kategoriji do 30 kilograma i Srđan Ostojić u kategoriji do 90 kilograma dok su u starijim dječacima prva mjesta osvojili Filip Frankol u kategoriji do 47 kilograma, Filip Vusić u kategoriji do 53 kilograma te Ivan Špernjak u kategoriji do 100 kilograma.

Jedinu medalju srebrnog sjaja u uzrastu mlađih dječaka osvojio je Mirko Šaš nastupom u kategoriji do 90 kilograma. Brončana odličja u uzrastu mlađih dječaka osvojili su Filip Picer (30 kilograma), Alen Nogić (36 kilograma), Luka Erak (49 kilograma) i Koštić Ivan (65 kilograma) dok su odličja istog sjaja, ali u uzrastu starijih dječaka osvojili Tomislav Ištvan (47 kilograma) i Alen Fodor (53 kilograma). Peti u mlađim dječacima bili su: Luka Zobec (33 kilograma), Luka Dukić (36 kilograma), Dario Svalina (40 kilograma) i Leon Nekić (59 kilograma), a Stefan Ostojić bio je peti u starijim dječacima kategorije do 35 kilograma. Za Podravku su još nastupili, ali nažalost ostali su bez plasmana: Juraj Zlatar (30), Neven Ožegović (33), Mihahael Antonio Hladnić i Polak Robert (33), Dominik Živko (40), Martin Benšić (44), Jurica Mihoci (44), Stjepan Šimunić (54), Domagoj Džanko (35), Marko Belušić (38), Sandro Turković (47), Josip Ištvan (53), Loinjak Matej (59) i Nikola Horvat (59).

Kako bi osjetili „žar borbe”, ali kako bi i pokazali svojim najbližima umijeće i dosadašnje naučene tehnike natjecalo se i još četiri „podravkaša”, početnika (dječaci rođeni 2004. godine i mlađi) koji su bili svrstani u jednu težinsku kategoriju i hrvali su svaki sa svakim, no njihovi rezultati kao i plasmani nisu izravno utjecali na plasman ekipa regularnog dijela natjecanja. Najbolji među njima bio je Frano Jakopanec sa tri pobijede, srebrni je bio Luka Sinjerec dok su treća mjesta osvojili Toni Cencelja i Borna Ostriž.

U vremenu od 13.00 do 14.00 sati kada je po programu natjecanja bila pauza za ručak, tri djevojčice Podravke te još šest djevojčica iz hrvačkog kluba Klinča sela pristiglim posjetiteljima u dvorani prezentirale su, kroz natjecanje u tri težinske kategorije i slobodni stil hrvanja. Erin Begović koja je nastupila u kategoriji do 37 kilograma osvojila je drugo mjesto, Valentina Belušić bila je prva u kategoriji do 47 kilograma, a Tatjana Tot bila je treća do 53 kilograma.

Najuspješniji po kategorijama primili su prigodna odličja, a po podjeli proglašeni su i najbolji pojedinci turnira. Najboljim mlađim dječakom proglašen je Kočar Denis iz Murske Sobote (SLO), a najboljim dječakom u uzrastu starijih dječaka proglašen je Filip Frankol, hrvač Podravke. Najuspješnijim domaćim hrvačem proglašen je Filip Vusić. Trofej „Inducta ++”, trofej za najatraktivnijeg hrvača turnira pripalo je Franku Gruber iz Sesvetskog kraljevca. Nagradu bicikl, nagradu jednog od sponzora kluba dobio je Ivan Špernjak (prvo mjesto u kategoriji do 100 kilograma). Ovu nagradu već tradicionalno osvaja onaj hrvač koji je osvojio najbolji plasman, ali u konkurenciju ne ulaze „domaći” hrvači koji su ga već jednom osvojili.

Ulaz u dvoranu kao i prijašnjih godina bio je slobodan, a iako se turnir odvijao tijekom cijelog dana, gotovo u svakom trenutku u dvorani je bio prisutan i veliki broj posjetitelja. Tijekom finalnih borbi klub je upriličio i nagradnu igru za posjetitelje, pa oni najsretniji uz praćenje kvalitetnih borbi kući su otišli i sa vrijednim nagradama.

Za sve one koji nisu mogli doći u dvoranu, kao niti u Koprivnicu praćenje turnira je bilo omogućeno i na službenim internetskim stranicama Kluba preko „LIVE” internetskog prijenosa. Pregledom ostvarenih spajanja na „LIVE” prijenos bilježi se i ogromno zanimanje za praćenje turnira i na ovaj način.

Sveukupno gledajući, hrvački Klub Podravka iznimno je zadovoljan organizacijom i ostvarenim rezultatima na turniru.

KOMPLETNI REZULTATI 

{vsig}sport/ostalo/03-2012/galerija-pijetao{/vsig}