presudni poraz

ŽNK Koprivnica ostala bez naslova, zgroženi suđenjem u Čakovcu, N. Notersberg: “Jad i bijeda”, domaćin bez komentara

Predsjednica kluba Nikolina Notersberg iskazala nam je svoje nezadovoljstvo nedjeljnim suđenjem nakon što su Koprivničanke izgubile ključnu utakmicu za ulazak u 1.HNL.

13:31h
0
Dea Godinic
Derbi Čakovca i Koprivnice // Foto: Dominik Smolak

Cure iz Ženskog nogometnog kluba Koprivnica s velikim su planovima jesenas ušle u novu prvenstvenu sezonu. Cilj je bio osvojiti prvo mjesto u 2.HNL za žene Skupine B i dohvatiti promociju u najviši rang ženskog nogometa u Hrvatskoj.

Međutim, težak poraz (7:2) koji su proteklog vikenda na gostujućem terenu upisale kod dotad bodovno izjednačene ekipe Čakovca, izravnog konkurenta za naslov, srušio im je planove i, kako stvari stoje, do daljnjega odgodio šanse za podizanje ligaškog pehara.

Nakon susreta u nedjelju, ipak, nije se toliko pričalo o pobjedi Međimurki, koliko o spornim sudačkim odlukama. Tako je na Facebook stranici koprivničkog kluba, uz objavu rezultata, osvanuo i kratak osvrt na suđenje:

– Ono što je u najavi trebalo biti lijepo nogometno popodne, pretvorilo se u sudačku predstavu. Kada glavna tema jednog derbija nisu igra i rezultat, već dvojbene odluke u korist domaćina i čak tri crvena kartona, jasno je da zviždaljka i nije baš za svakoga. Cure su se u startu dobro držale, nakon prvotnog rezultatskog minusa zabile su za 1:1, ali uslijedilo je jedno nepravedno isključenje zbog čega ostajemo s igračicom manje, što je u konačnici odredilo tijek utakmice. Usprkos gorkom okusu u ustima nakon današnjeg one-man showa, nećemo se predati. Borit ćemo se do posljednjeg atoma snage – jer znamo da mi to možemo. Iznad svih – Koprivnica!” – napisali su iz kluba, koji je prije navedene utakmice imao pet pobjeda u pet odigranih kola.

Predsjednica kluba Nikolina Notersberg kazala nam je kako je situacija bila poprilično jasna.

Predsjednica ŽNK Koprivnice Nikolina Notersberg i predsjednik NK Starigrada Krešo Belčić // Foto: Dominik Smolak

– Sve je rečeno objavom na Facebooku. Niti jedan žuti karton Međimurkama, kako prozirno… Jad i bijeda. Svima takvima treba dodatna edukacija kod Ivane Martinčić, Sanje Rođak-Karšić… – poručila je.

U želji da čujemo i drugu stranu priče, kontaktirali smo i čakovečki klub.

– U duhu sportskog kodeksa, ne bismo komentirali suđenje. Ako je bilo propusta, to je tema za ljude koji su zaduženi za suđenje. Mada govorimo o rezultatu 7:2 te mislimo da sudac za tako veliku razliku ne može biti odgovoran – rekli su nam.

Iako će se Koprivničanke s Međimurkama susresti još jednom u tekućoj sezoni, Čakovec ima gol-razliku od čak +45, dok je Koprivnica na +22, pa nije realno za očekivati da će se stvari do kraja sezone na vrhu tablice promijeniti.