Zobec, Erak i Vusić brončani na Božićnom turniru u Zagrebu

19:04h
0
Podravkini hrvači s brončanim odličjima // Foto: HK Podravka

21. po redu Međunarodni Božićni turnir za uzraste dječaka i kadeta u hrvanju grčko-rimskim načinom održan je u subotu u zagrebačkoj dvorani SŠD Peščenica.

U veseloj predblagdanskoj atmosferi na turniru su nastupila i četvorica hrvača Podravke pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca koji su poziv za ovaj turnir stekli na kvalifikacijama krajem mjeseca studenoga.

U konkurenciji 200-tinjak hrvača iz devet europskih zemalja (Srbija, Danska, BiH, Slovenija, Mađarska, Rumunjska, Slovačka, Italija i Hrvatska) Podravka je natjecanje završila osvojivši tri brončana odličja.

U uzrastu dječaka Luka Zobec je u kategoriji do 35 kilograma osvojio treće mjesto, isto kao i Luka Erak u kategoriji do 73 kilograma iste dobne skupine.

Ivan Špernjak u najtežoj kategoriji do 100 kilograma u uzrastu kadeta plasirao se na peto mjesto.

Filip Vusić je nastupajući na ovom turniru za kadetsku reprezentaciju Hrvatske, ali pod vodstvom trenera Mihalca, u kategoriji do 58 kilograma također bio treći.

Nažalost, zbog viroze na turniru nije mogao nastupiti Stefan Ostojić koji je na kvalifikacijama uvjerljivo osvojio prvo mjesto u kategoriji do 46 kilograma. Zbog višemjesečne ozljede na turniru nije mogao nastupiti ni Filip Frankol.

Natjecanje je proteklo u svečarskom predbožićnom raspoloženju, s mnoštvom lijepih i atraktivnih borbi. Na kraju je najuspješnija bila ekipa reprezentativaca Hrvatske.

čitam...
Loading...