Zoran Gošek jedini kandidat za predsjednika koprivničkog SDP-a

11:11h
0
Zoran Gošek

Za predsjednika koprivničkog SDP-a u sljedećem mandatu samo je jedan kandidat. Rekao je to predsjednik Izborne komisije Ivan Kramarić.

– Za predsjednika imamo jednu kandidaturu – to je Zoran Gošek. Za potpredsjednika i potpredsjednicu imamo tri kandidature. To su Mišel Jakšić, Siniša Fabijanec i Vesna Žagarac. Za članove predsjedništva imamo 12 kandidatura i za članove gradskog odbora imamo 29 kandidatura – kazao je Kramarić.

SDP-ovci će predsjednika birati 27. ovog mjeseca, a ostale kandidate na konvenciji. No da bi kandidature bile pravovaljane, kandidati moraju prikupiti potpise potpore članova stranke, kaže Kramarić.

– Za članove gradskog odbora to je najmanje 11 potpisa ili 2 posto od broja članova Gradske organizacije. Za člana, članicu predsjedništva najmanje 21 potpis ili 4 posto glasova. Za potpredsjednika najmanje 32 potpisa ili 6 posto i za predsjednika Gradske organizacije najmanje 53 potpisa – ističe Kramarić.

Koprivnički SDP trenutno broji 529 članova. Recimo i da su se gradonačelnica Vesna Želježnjak i zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros kandidirali za predsjedništvo koprivničkog SDP-a, dok je Pros ujedno i jedan od četvero kandidata za potpredsjednika SDP-a na županijskom nivou.